Jälkkärikulhossani näyttäisi olevan aurinko.

DSC_0551.jpg

Mutta kun katsoo asiaa toisesta näkökulmasta, paljastuu että auringon alla onkin jotain muuta.

DSC_0550.jpg

Nimittäin herkullista jugurttipannacottaa, jonka päällä on mangososetta. Olin yli-innokkaana kaupassa kävijänä ostanut aivan liikaa jugurttia, joten sille täytyi keksiä aamiaista luovempia käyttötapoja.

Kiehautin 2 desilitraa vispikermaa ja 2 ruokalusikallista sokeria, sekoitin joukkoon 3 liotettua liivatelehteä ja lopuksi kolme desiä turkkilaista jugurttia sekä pisaran vanilja-aromia. Kaadoin kerma-jugurttiseoksen neljään jälkiruokamaljaan, peitin kelmulla ja laitoin pariksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Aurinko jaksoi vielä paistaa parvekkeelle siinä vaiheessa, kun pannacottani olivat hyytyneet, joten soseutin hieman säilykemangoa, kaadoin anteliaan lorauksen pannacotan pinnalle ja siirryin parvekkeelle nauttimaan auringosta sekä ihanan raikkaasta jälkkäristä.

DSC_0555.jpg

Oikea kermainen pannacotta on toki aivan oma lukunsa ylellisyydessään, mutta tämä on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto - eikä itse asiassa lainkaan makea, joten uskon että moni ei- makean ystäväkin saattaisi pitää tästä :)

Koko purkillinen mangoa ei suinkaan mennyt yhteen pannacottaan, joten seuraavassa postauksessa näette, mitä lopulle tapahtuu... ;)