Esittelin jo tammikuun lopussa tämän mielettömän mehukkaan runeberginkakun, joka on alun perin bongattu Perinneruokaa prkl -blogista. 

DSC_0224.jpg

Jos kakku tuntuu kuitenkin liian perinteiseltä versiolta herra Runebergin herkusta tai jos kakussa parasta on sen keskellä oleva hillosilmä, tämä postmodernin sirpaleinen ja useista pienistä palasista koostuva runeberg-trifle on takuulla sinun makuusi!

DSC_0063.jpg

Trifle koostuu gluteenittomasta runeberginkakusta, vadelmahillosta sekä vaniljalla maustetusta kermavaahdosta. Tässä itse kakkuosaa on siis suhteessa huomattavasti vähemmän kuin runebergintortussa tai -kakussa ja hilloa paljon runsaammin. Kerma hieman pehmentää niin makuja kuin rakenteita (ja tomusokerikuorrutus jää taas sujuvasti pois).

DSC_0070.jpg

Ensin tarvitaan siis tietenkin kakkua. Tai yhtä lailla tähän voi käyttää runebergintorttuja tai runeberginpikkuleipiä tai mitä ikinä on keksinyt tehdäkään. Minä kuitenkin käytin aiemmin tekemääni gluteenitonta kakku, jonka ohjeen löydät täältä.

Otin isohkon viipaleen kakkua, ja murustelin sitä käsissäni niin, että sain erikokoisia palasia nimenomaan kakun hillosydämen ympäriltä. Minä nimittäin rakastan nimenomaan kakun todella mehevää ja kosteaa sydänosaa, ja vadelmahillo on yksi lemppareistani. Siispä jo kakun paistovaiheessa reilusti hilloa ja nimenomaan hillosta mehustuneet palat käyttöön trifleen!

DSC_0048.jpg

Kakkupalasten lisäksi varasin lisää vadelmahilloa ja vatkasin kerman kevyeksi vaahdoksi ja maustoin sen vaniljasokerilla. Sitten vain raaka-aineita vuorotellen limittäin ja lomittain lasiin tai tarjoilukulhoon.

DSC_0068.jpg

Herkullista Runebergin päivää!