Hesarin ruokatorstaissa oli 6.2.2014 mainio muffiniohje, joka pitkällisen reseptikansion kokeilemattomat-osiossa mujumisen jälkeen pääsi tänään kokeiluun.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä, ja kuorrutusta lukuun ottamatta noudatimme sitä melkein täysin: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1391583149973

Taikina valmistetaan hieman erikoisesti, sillä a) siihen käytetään sekä öljyä että sulatettua margariinia, ja b) rasvat, maustamaton jugurtti ja kananmunat vatkataan keskenään. Vatkauksen tuloksena ei kuitenkaan synny vaahtoa, koska seokseen ei tule sokeria, vaan lopputulos on kuvan mukainen ilmavasti kupliva löysä seos.

IMG_1156.jpg

Seokseen sekoitetaan nopeasti (ohjeen mukaan max. 10 sekuntia sekoittaen) kuivat aineet, eli sokeri, vehnäjauho, leivinjauhe ja ripaus suolaa.

Lopuksi taikinaan pyöräytetään pilkotut toffeekaramellit ja karpalot. Me käytimme Omar-karkkeja, koska niissä on ihanan jauhoinen ja kova rakenne, joten ajattelimme niiden pysyvän hyvin koossa myös muffinsin sisällä. Tuoreiden karpaloiden sijaan käytimme 150 grammaa kuivattuja karpaloita, joika hienonsimme veitsellä.

Taikinasta tuli 12 isohkoa muffinsia, ja ne paistuivat 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

IMG_1165.jpg

Muffinsin rakenteesta tuli mahtavan kuohkea, ja kermakarkeista huolimatta ne eivät ole yltiömakeita. Kirpsakat karpalot ovat mukavia sattumia suussa ja kauniita kontrasteja muutoin vaaleissa muffinseissa. Reunaan sattuneet kermakarkit irtosivat ainakin silikonisesta muffinsivuoasta oikein kiltisti.

Keitin muffinsin kanssa keväällä Yorkista ostettua englantilaista teetä, jolla jo etukäteen fiilistelin äidiltäni saamaa teejoulukalenteria! Kalenterissa on kahtatoista erilaista teemakua, enkä malta odottaa, mitä makua saan aamuteeheni joulukuun ensimmäisenä päivänä! Happy holiday, spicy pumpkin, peppermint melon, sleigh ride, gingerbread man... Jo nimet kuulostavat herkullisilta!

IMG_1167.jpg

Ennen ensimmäisen luukun avaamista tiedossa on kuitenkin (taas) työpaikan ja asuinkaupungin vaihto, joten viikolla leiponen jotakin pientä kivaa työkavereille viimeisen yhteisen työpäivämme kunniaksi :)