Hyvin salaisesti tunnustan, että tein juuri joulutorttuja. Ja tuli muuten hyviä. Eikä ole ollenkaan liian aikaista, vaikka joulukuukaan ei suoranaisesti vielä kolkuttele ovella...
Ja kuten kuvasta näkyy, joulutortun keskellä ei ole kiiltävän mustaa luumuhilloa, jota siinä perinteisesti on. Sen sijaan laitoin täytteeksi nokareen mantelimassaa ja appelsiinimarmeladia, jotka kumpikin ovat jouluisia makuja ja sopivat hyvin yhteen.
Vaikka pipareiden teossa paasaan aina itse tehdyn taikinan puolesta, joulutortut teen aina valmistaikinasta, koska minusta siitä tulee paljon lehtevämpää kuin itse tehdystä voitaikinasta.
Minä tähditän ja voitelen tortun ennen täytteen laittamista, jotta tortut eivät pääse aukeamaan ja täytettä mahtuu mahdollisimman paljon :)
Ja täytteessä ei tosiaan säästellä!
15 minuuttia 225-asteisen uunin lämmössä ja joulu tulee keittiöön.
Ja näppärästi voi tehdä pienemmänkin annoksen, jos sattuu olemaan yksin syömässä... Nam!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.