Nämä paksut ja kuohkeat jugurttipannukakut sopivat täydellisesti viikonloppuaamiaiselle, ja niitä tulee näppärästi hieman isompikin annos, mutta toki paistaminen vaatii hivenen kärsivällisyyttä.

DSC_0216.jpg

Pannaritaikinan juju on turkkilainen jugurtti, joka on sille mukavan happamuuden, ja rakenteesta tulee kuohkea ja ilmava leivinjauheen, ruokasoodan sekä hyvin vatkatun muna-sokerivaahdon ansiosta.

Kananmunat ja sokeri vatkataan siis ensin sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi niin, että pintaan piirretty taikinakuvio kestää siinä hetken aikaa. Toisessa kulhossa sekoitetaan keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda sekä ripaus suolaa. Kolmannessa kulhossa, tai syvällä lautasella, sulatetaan ensin voita, johon sekoitetaan sekä turkkilainen jugurtti että notkistukseksi soijamaitoa (tavallinenkin käy).

Jauhot ja voi-jugurtti-maitoseos käännellään muna-sokerivaahtoon, mutta taikinaa ei sekoitella yhtään enempää kuin on tarvis, jotta kuohkeus ei katoa. Sitten vain paistamaan! Ei tarvitse turvotella kuten perinteistä lettu- tai vohvelitaikinaa.

Jugurttipannukakut (10 blinin kokoista)

3 kananmunaa

2 rkl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

ripaus suolaa

2 dl 10 % turkkilaista jugurttia

2,5 dl soijamaitoa

20 g sulaa voita.

Pannukakkujen paistossa kannattaa käyttää hieman voita, jotta pannarit saavat kauniin paistopinnan. Tämä taikina ei kyllä juurikaan tartu kiinni, joten sen vuoksi rasvaa ei tarvitse yltiöpäisesti hölvätä. Kun taikina kuplii pinnalta ja paistinlasta lipuu helposti pannarin alle, se on valmis käännettäväksi. Kun toinenkin puoli on kypsä, pannarin voi laittaa vaikka folion alle, jotta se pysyy lämpimänä koko satsin paistamisen ajan.

Sitten voikin vapauttaa mielikuvituksensa ja latoa mitä ihanimpia herkkuja jättimäisen pannarin päälle! Hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, suklaata, kinuskia, lakritsaa – mitä vain mielesi tekee!

DSC_0220.jpg

Banaani, vadelmat, viinirypäleet ja vaahterasiirappi – enemmän kuin hyvä!

DSC_0222.jpg

Marjat, hedelmät ja suklaarouhe – ei kun paranee! Pannarikiintiö ei tullut vielä täyteen aamupalalla, koska iltapäivän kahvihetken aikoihin värkkäilin "välipalapannarin" omenasta, päärynästä, kanelista ja kondenssikinuskista, mutta en muistanut ottaa siitä kuvaa :( Mutta se on vähintäänkin yhtä hyvää ellei jopa parempaa kuin aamuiset versiot, joten suosittelen testaamaan!