20140305_163947%5B1%5D-normal.jpg

Aurinko armas on jälleen alkanut sulostuttaa (saisin oikein virallisen luvan kanssa sanoa myös alkanut sulostuttamaan; ihanaa!) meitä läsnäolollaan, ja muutenkin ulkona tuntuu keväiseltä! Harvoin on maaliskuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla tarvinnut keväästä puhua... Mutta kevät tuo tullessaan ihanat salaatit, ja hiihtoloma toi tullessaan luokseni kylään äidin. Ja äidin kanssahan kokkaillaan aina jotain hyvää. Rajana on vain mielikuvitus ja noin kahden neliön kokoinen keittiöni. Tällä kertaa nautimme hallumisalaattia, jonka kuningas hallumi ei tosin kuvassa näy.

Suorakulmaisessa tarjoiluastiassa on vihreää salaattia, kirsikkatomaatteja, sharonia (vai persimoniko se on nimeltään?), kuivattuja viikunoita, päärynää ja auringonkukan siemeniä. Ostimme myös granaattiomenan, joka olisi ollut minulle aivan uusi tuttavuus, mutta se oli sutena syntynyt eli homeessa jo tullessaan, joten se päätyi ruokkimaan vain roska-astiaa. Surku sinäänsä. Kartiokulhossa on punasipulia, joka on marinoitu hunaja-sitruunamehu-oliiviöljykastikkeessa, ja pyöreässä kulhossa on avokadoa, jossa on aavistus mustapippuria ja sitruunamehua, jälleen. Olen todella ihastunut marinoituun sipuliin, koska siinä säilyy sipulin ominainen maku ja rakenne, mutta hapokas marinadi raakakypsyttää (liekö oikea termi?) sipulin, jolloin se on miellyttävämpi syödä ja myös vatsaystävällisempi ;) Oli aivan ihana talven tuhtien pataruokien ja lämmittävien keittojen jälkeen nauttia raikasta ja hedelmäistä salaattia. Jälkiruuaksi teimme Sikke Sumarin sitruuna-ricottapiirakkaa, joka vei kielen mennessään, mutta siitä myöhemmin kuvien kera lisää... :)