Vuoden ihanin aika starttaa än yy tee nyt! Keittiössä tuoksuu PIPARITAIKINA! <3
Koska Paraisten piparkakkujen ohje yksinkertaisesti on maailman paras, kehotan sumeilematta kaikkia käyttämään juuri sitä reseptiä ja hylkäämään valmistaikinat, joissa (kalliit) mausteet on korvattu lähinnä (halvemmalla) sokerilla ja senhän huomaa niin mausta kuin rakenteestakin. Paraisten ohje löytyy minunkin blogistani jo pariin kertaan, koska joulu ei vain tule ilman juuri niitä pipareita, joten en enää laita sitä vaan linkitän sinut ohjeen luokse :)
http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/03/pipareittain-tuoksuja
Kun taikina on ollut yön yli jääkaapissa tekeytymässä, sitä on todella helppo käsitellä ja siitä syntyy herkullisen tuoksuvia ja makuisia piparkakkuja.
Sydämiä, perinteisen piparkakun muotoisia, possuja... Tummia ja vaaleita, paksuja ja ohuita, kullekin makunsa mukaan...
Ja myös Amor halusi jättää oman kädenjälkensä... Liekö enne? ;)
Inkivääriä, muskottipähkinää, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta, konjakkia... Ah, mikä mausteinen makutaivas! Jouluun mennessä on jo niin kyllästetty pipareilla, että niiden ihanuuden unohtaa, vain jotta sen voi taas loka-marraskuussa löytää uudelleen.
Ja jos ihanuus voi tästä vielä eksponentiaalisesti kasvaa niin se kasvaa sinihomejuustolla ja kuivatuilla viikunoilla sekä mukillisella höyryävää glögiä :)
Julistan jouluhömpöttelyn virallisesti alkaneeksi! :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.