Vuoden ihanin aika starttaa än yy tee nyt! Keittiössä tuoksuu PIPARITAIKINA! <3

IMG_1902.jpg

Koska Paraisten piparkakkujen ohje yksinkertaisesti on maailman paras, kehotan sumeilematta kaikkia käyttämään juuri sitä reseptiä ja hylkäämään valmistaikinat, joissa (kalliit) mausteet on korvattu lähinnä (halvemmalla) sokerilla ja senhän huomaa niin mausta kuin rakenteestakin. Paraisten ohje löytyy minunkin blogistani jo pariin kertaan, koska joulu ei vain tule ilman juuri niitä pipareita, joten en enää laita sitä vaan linkitän sinut ohjeen luokse :)

http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/03/pipareittain-tuoksuja

Kun taikina on ollut yön yli jääkaapissa tekeytymässä, sitä on todella helppo käsitellä ja siitä syntyy herkullisen tuoksuvia ja makuisia piparkakkuja.

IMG_1904.jpg

Sydämiä, perinteisen piparkakun muotoisia, possuja... Tummia ja vaaleita, paksuja ja ohuita, kullekin makunsa mukaan...

IMG_1908.jpg

Ja myös Amor halusi jättää oman kädenjälkensä... Liekö enne? ;)

IMG_1905.jpg

Inkivääriä, muskottipähkinää, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta, konjakkia... Ah, mikä mausteinen makutaivas! Jouluun mennessä on jo niin kyllästetty pipareilla, että niiden ihanuuden unohtaa, vain jotta sen voi taas loka-marraskuussa löytää uudelleen.

Ja jos ihanuus voi tästä vielä eksponentiaalisesti kasvaa niin se kasvaa sinihomejuustolla ja kuivatuilla viikunoilla sekä mukillisella höyryävää glögiä :)

IMG_1925.jpg

Julistan jouluhömpöttelyn virallisesti alkaneeksi! :)