Sain tänään muuttosavottani esivalmistelut eli kaiken tyhjentämisen, pakkaamisen ja puunaamisen tänään valmiiksi (ja en voi kuin ihmetellä, paljonko kahteenkymmeneenyhdeksään neliöön mahtuu tavaraa?!), ja työt alkavat vasta ensi maanantaina. On siis melkein viikon mittaisen huilitauon aika, ja aion käyttää sen kaikkeen mukavaan eli leppoisaan ulkoiluun, ruuanlaittoon ja leipomiseen.

Aloitin tänään nopealla ruualla, joka muodostui oikeastaan siltä pohjalta, että yhdistelin raaka-aineita, joista pidän. Lopputulos oli aurajuustolla ja päärynällä täytettyä broilerin fileetä, riisiä ja fenkoli-päärynäsalaattia.

Nuijin broilereita vähän litteämmiksi, maustoin ne suolalla ja mustapippurilla, laitoin päälle aurajuustoa ja pieneksi pilkottua päärynää ja käärin rullalle. Tarkoitus oli sulkea rulaadit hammastikuilla, mutta kun niitä ei lukenut ostoslistalla niin enhän minä niitä muistanut ostaa...  Aika hyvin rullat pitivät ryhtinsä ihan ilman tikkujakin, ja pintojen ruskistamisen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa latoa rullia uunivuokaan. Kaadoin rullien päälle kaikki paistinpannulla olleet liemet, ja annoin paistua 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia :)

Fenkoli on ihana, miedosti anismainen tai lakritsimainen vihannes, joka sopii minusta niin salaatteihin kuin keittoihin. Yhdistin sen tänään päärynään, ja makean hedelmäinen päärynän maku sopi oikein kivasti fenkolin kanssa. Olen tehnyt samantyylistä salaattia myös omena-porkkana-fenkoli-kombolla, ja sekin oli oikein namia. Kumpaankin laitoin vähän sitruunanmehua estämään tummumista ja antamaan pienen kirpeyden.

20140408_181024%5B1%5D-normal.jpg