Muutin viime viikonloppuna pois Jyväskylästä, ja viimeisen lähdön kunniaksi täytyi tietenkin ajaa Vaajakosken Pandan-tehtaan kautta. Mukaan tarttui kaikkea herkullista, ja nämä kuvan tuoreet, ihanan muhevan pehmeät aitolakritsit pääsivät nyt arvoiseensa seuraan sitruuna-lakritsimuffinseihin.

20140425_180251%5B1%5D-normal.jpg

Kahdesta munasta ja kahdesta desistä sokeria vatkataan vaahto, johon lisätään purkki sitruunarahkaa ja 100 grammaa sulatettua margariinia. Kun ne on saatu sekaisin, joukkoon lisätään kuivat aineet eli kolme ja puoli desiä vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta ja yhden sitruunan raastettu kuori - sekä tietenkin leivonnaisen kuningas, päätähti lakritsi. Sitä voi laittaa aivan oman maun mukaan, koska rahka tekee taikinasta niin tukevan, ettei suurikaan määrä painavia lakupaloja painu paistettaessa pohjalle :) Itse laitoin suuren reilun kourallisen lakupaloja, jotka pilkoin kolmeen osaan.

20140425_181534%5B1%5D-normal.jpg

Paistoin muffinsseja 200 asteessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen ne olivat pinnalta kullanruskeita ja sisältä kostean meheviä.

20140425_183724%5B1%5D-normal.jpg

Tuollainen napakkaa silikonia oleva paistopelti on muuten maan mainion leipomuskeksintö! Jos joku tietää, mistä sellaisia vielä nykyään saa, olisin enemmän kuin kiitollinen vinkistä! :) Nykyiset silikonipellit ovat sellaista löysää lörppämateriaalia, joiden nostaminen uunista on hankalaa ja joihin järjestään mahtuu vain kuusi muffinsia kerralla...

Lopputulos näyttää tältä, ja jotain herkun menestyksestä kertoo, että jouduin kiirehtimään viimeisen muffinsin kaappaamista, jotta edes ehdin kuvata lopputulosta... Kovin äkkiä hupenivat :)

20140427_180157%5B1%5D-normal.jpg