Aurinko alkoi loimottaa ja paljasti kaikkialla kieppuvat pölyhiukkaset, eivätkä kaikki kasaantumat todellakaan enää olleet hiukkasia, joten täytyi tarttua toimeen ja ruveta siivoamaan. Ensin raivasin ja putsasin parvekkeen talviteloilta ja sitten aloin siivousurakan myös sisällä, mutta välillä iski hirmuinen nälkä. Onneksi jääkaapissa oli kukkakaali ja fetajuustoa ja pöydällä vielä viikonlopun jäljiltä hieman yrttejä. Kun vielä kaivelin kuivakaappia täydennykseksi, syntyi ällistyttävän hyvä kukkakaali-taateli-fetasalaatti.

DSC_0232.jpg

Kukkakaali-taateli-fetasalaatti

1 kukkakaali (noin 600 g)

puolikas nippu tuoretta korianteria

puolikas nippu tuoretta persiljaa

100 g fetajuustoa

100 g kuivattuja taateleita

50 g kuorellisia manteleita

+ loraus sitruunanmehua kastikkeeksi.

DSC_0229.jpg

Kukkakaali huuhdotaan ja siitä poistetaan kova kanta. Kukkakaali pilkotaan pieneksi veitsellä, tai sen voisi ajaa myös blenderissä couscousmaiseksi ryyniksi. Kukkakaalin sekaan hienonnetaan ja pilkotaan ja murennetaan muut ainekset ja sekoitetaan. Noista raaka-aineiden määristä tulee noin 3–4 annosta, joten en ehkä puristaisi sitruunanmehua salaattikulhoon, vaan mieluummin suoraan annokseen, jottei se nahistuta tuoreita raaka-aineita.

DSC_0227.jpg

Kukkakaali on mieto mutta kuitenkin hyvänmakuinen kaali, ja se sopii täydellisesti suolaisen fetan ja makean taatelin makupariksi. Mantelit antavat kivasti rousketta salaatin joukkoon, ja tuoreet yrtit ovat niiin täynnä tuoksua ja makua, että ruokahalu kasvoi ihan valtaisaksi jo salaattia tehdessä!

DSC_0231.jpg