Hesarissa oli jokunen tovi sitten artikkeli ruokatrendistä nimeltä granola. Juttu itsessään löytyy täältä: http://www.hs.fi/ruoka/Ruokaharrastaja+sy%C3%B6+nyt+granolaa/a1394612614278 ja oman kuvani asettelukin muistuttaa kummasti artikkelin kuvaa (en nähnyt juttua ennen kuvan ottamista)...

Olen tehnyt itse mysliä ennenkin, mutta juttu inspiroi siihen jälleen, vaikka haluankin edelleen kutsua herkkua mysliksi enkä granolaksi. Oma versioni on sangen peruskauraa (kirjaimellisesti), sillä koko homma perustuu runsaaseen määrään ihania, isoja kaurahiutaleita. Niiden sekaan voi lisätä mitä kaapista sattuu löytymään, eli tällä kertaa seesaminsiemeniä, cashewpähkinöitä, manteleita ja kookoshiutaleita. Tykkään, että herkussa on kunnolla crunchia, eli pähkinät ja mantelit saavat olla reilun kokoisina paloina. Seoksen pitää kasassa rypsiöljy ja juokseva hunaja, jotka paiston aikana (200 astetta noin vartti) sitovat aineksista ihania rapsakoita kökkäreitä, kun ne levittää ohueksi kerrokseksi pellille.

Mysliin sopisivat ihanasti kuivatut karpalot ja aprikoosit (rusinoista en tykkää!), mutta en tiedä miten hyvin ne säilyvät. En tahdo, että ihanainen myslimi homehtuu purkkiinsa, joten lisäilen marjoja sitten vasta annoksen päälle :)

20140321_122518%5B1%5D-normal.jpg