Postailin tammikuun lopulla gluteenittomasta siemennäkkäristä, ja samalla idealla mutta hieman siemeniä vaihdellen ajattelin nytkin tehdä voimanäkkäriä laturetkille mukaan otettavaksi. Tämä on hyvää energiaa todella tiiviissä muodossa, joten jo pari rouskuvaa suupalaa vaikka Minigrip-pussiin pakattuna takaa, ettei nälkäkiukku iske kesken matkan!

DSC_0161.jpg

Tämä kullankeltainen, rouskuva ihanuus on gluteeniton, joten se sopii monelle latujen kuluttajalle ja muille ulkoilijoille. Ja paljon tämän helpommaksi ei leivän tekeminen voi enää muuttua!

Kaikki ainekset (2 dl maissijauhoja ja yhteensä 2,75 dl erilaisia siemeniä) mitataan kulhoon ja joukkoon sekoitetaan 0,5 desiä oliiviöljyä ja 2,5 desiä kiehuvaa vettä sekä muutama rouhaisu suolaa myllystä. Voila! 

DSC_0014.jpg

Keltainen taikinamassa levitetään ohueksi levyksi leivinpaperille, ja levyä paistetaan 150-asteisessa uunissa noin 60–70 minuuttia niin, että levy rapsahtelee rikki taitettaessa ja että pinta on saanut kauniin rusehtavan paistovärin.

DSC_0162.jpg

Tässä versiossa on pellavan-, aurigonkukan-, seesamin- ja unikonsiemeniä sekä hiukan cashew- ja maapähkinöitä. Makua joka puraisulla, eikä tämä näkkäri kaipaa päällensä edes voita!

DSC_0166.jpg