K-ketjun Ruoka-lehti (1/2016) oli niin täynnä herkullisia vohveli- ja pannukakkureseptejä, että ne eivät jättäneet mieltäni rauhaan ennen kuin pääsin itse osalliseksi herkkujen tekemiseen ja maisteluun. Kaivoin vohvelirautani naftaliinista, tein taikinan ja eikun toimeen!

vohvelit.jpg

Taikinan ohje on suoraan Ruoka-lehdestä, ja siinä "jujuna" (jos vohvelitaikinassa voi erityisemmin olla jujuja...) on hiivaleipäjauhot sekä vichy, joka antaa taikinalle ilmavuutta ja valmiille vohvelille rapeutta.

3 kananmunaa

3 dl maitoa 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,75 dl sulatettua voita

2 dl vichyä.

Kananmunien rakenne rikotaan ja joukkoon vispataan maito. Keskenään sekoitetut jauhot lisätään parissa erässä ja lopuksi suola ja voi. Taikina saa turvota ainakin puoli tuntia, jonka jälkeen siihen sekoitetaan vichy ja ruvetaan paistamaan.

Turpoamisajan voi käyttää hyödyksi esimerkiksi keittämällä kermasta, fariinisokerista ja tummasta rommista (suhde 1 dl + 1 dl + 1 rkl) ihanaa, paksua ja kullanruskeaa kinuskia, joka maistuu taivaalliselta lämpimänä vohvelin, banaanien, persikoiden ja kookoskermavaahdon kanssa. Aurinko state of mind ilmestyy välittömästi!

DSC_0302.jpg

Innokkaimmat syöjät voivat syödä vohvelit kokonaisina, mutta halutessaan vohvelin voi leikata herttaisiksi, yksittäisiksi sydämiksi, jotka kävisivät kivasti vaikka annosjälkiruoiksi.

vohvelit2.jpg

Palasina tai yhtenä suurena - joka tapauksessa herkullisen ihanaa!