Alkuviikolla aurinko paisteli jo niin keväisesti ja tänäänkin lämpömittari on noussut +5 asteeseen, että heti alkoi tehdä mieli raikkaita kevätherkkuja. Kun pakkasesta löytyy vielä punaherukoita, keitin niistä hempsakan herukkavispipuuron.

DSC_0097.jpg

Herukat ovat aika samankaltaisia kuin puolukat vispipuurossa, mutta herukan siemenet antavat aika reilusti tekstuuria puurolle, mikäli sitä ei siivilöi. Ne eivät kuitenkaan vaikuta puuron vatkautumiseen, joten tästäkin tulee ihanan keveää ja ilmavaa – ja pinkkiä!

Herukkavispipuuro

5 dl punaherukoita

1 l vettä

0,5 dl fariinisokeria

1,5 dl mannasuurimoita.

Kylmä vesi, herukat ja sokeri kaadetaan kattilaan ja seos kuumennetaan kiehuvaksi. Marjat saavat kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia, jotta marjat pehmenevät ja niiden kuoret varmasti hajoavat. Kun marjat ovat kiehuneet riittävästi, sekaan kaadetaan koko ajan mieluiten vispilällä sekoittaen mannasuurimot. Jos suurimot humauttaa kattilaan sekoittamatta, saa "hurmaavaa" pinkkiä klimppisoppaa. Yök. Puuro saa kiehua hiljalleen pulpahdella vielä toiset 10 minuuttia, jonka jälkeen puuro on valmista kaadettavaksi toiseen astiaan jäähtymään.

Jäähtynyt puuro vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleanpunaiseksi pilvihattaraksi. Sitten vain syömään! Halukkaille hieman maitoa, mutta minulle vain ripaus sokeria päälle ja aamu- tai väli- tai iltapala on valmis.

DSC_0101.jpg

Puuro maistuu tunnistettavasti punaherukalta ja maku on hieman kirpeä, mutta ei kuitenkaan karvasta vaan hyvin lempeää. 

DSC_0099.jpg

Seuraavaksi taidan kokeilla tätä karviaisista, joita vielä yksi purkillinen näyttäisi pakastimessa olevan...