Viikonloppuna vietettiin tämän kodin tupaantuliaisia, ja siellä tarjottiin kaikenmoista hyvää. Helposta ja herkullisesta salaattibuffasta postailen myöhemmin, koska haluan aloittaa jälkiruoista! Koska vieraita kävi sekä perjantaina että lauantaina, tein muutamaa erilaista sorttia, ja punaisena lankana oli, että tarjottava soveltuisi mahdollisimman monenlaisen ruokavalion noudattajille. Gluteenittoman ja laktoosittoman kladdkakan ohjeen olen postannut tänne jo aiemmin, ja se löytyy täältä:

https://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2017/05/kulfin-kanssa-kakkua

Lauantaina jälkkäriksi oli näitä aavistuksen jopa piparkakkutaikinalta maistuvia porkkanamuffinseja, jotka ovat laktoosittomia, maidottomia, munattomia sekä vegaanisia. Gluteenia näistä sen sijaan löytyy, mutta uskon, että ohje onnistuu myös vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen.

20170731-143451.jpg

Taikina on helppo tehdä, sillä kuivat ainekset vain sekoitetaan märkiin aineksiin, ja se on hyvä juttu juuri tällaisiin tilanteisiin, kun on monta asiaa tehtävänä.

Mutta siis ensin kuivat aineet yhteen kulhoon:

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl fariinisokeria

2 rkl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

hyppysellinen neilikkaa.

Toisessa kulhossa sekoitetaan keskenään:

2,5 dl kevyttä soijamaitoa

1 dl oliiviöljyä.

Lisäksi ohjeeseen tarvitaan – nimensä mukaisesti – porkkanaa, eli yksi keskikokoinen raastettu porkkana. Maito ja öljy sekoitetaan keskenään, kuivat aineet pyöräytetään joukkoon ja sekoitetaan ja lopuksi lisätään porkkanaraaste sekaan.

Taikinasta tulee 12 muffinsia, joita paistetaan muffinsipellissä tai tukevissa paperivuoissa (voit laittaa kaksi päällekkäin) 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

20170731-143458.jpg

Valmiiden muffinsien annetaan jäähtyä ennen kuorruttamista. Kuorrutusta varten tarvitaan:

150 g kasvimargariinia (käytin Sunnuntai lakt. 80% leivontamargariini)

noin 6 dl tomusokeria

noin 2 rkl vettä

2 tl vaniljasokeria

1 mm vanilja-aromia.

Huoneenlämpöistä voita vatkataan sähkövatkaimella ja joukkoon lisätään pikkuhiljaa tomusokeria niin, että koostumuksesta tulee samettinen ja sileä. Myös vaniljaa voi lisätä pikkuhiljaa, jotta saa mausta juuri sopivan voimakkaan. Jos kreemistä tulee liian paksua, vettä lisäämällä sitä voi ohentaa.

Valmis kreemi laitetaan pursotinpussiin tai lusikoidaan rennosti muffinsien päälle.

20170731-143555.jpg

Alkuperäinen muffinsien ohje, jota olen muovannut, löytyy täältä Chocochilin ihanasta reseptipankista: 

https://chocochili.net/2014/08/porkkanakakkuset/