Pidätkö sinäkin makeantahmeista ja aavistuksen polttavista kanansiivistä eli wingseista? Niin minäkin, ainakin tavallaan, mutta jätän ilomielin broilerin syömättä, jos se on mahdollisuus vaihtaa johonkin vähemmän siipikarjaiseen vaihtoehtoon. Ja siksi teinkin näitä uskomattoman helppoja ja herkkuja kukkakaaliwingseja, joihin löysin inspiraation HS:n Kiusauksessa-blogista (http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1473652747332).

DSC_0326.jpg

Kokeilin ensimmäisellä siipeilykerralla blogin barbeque-kastiketta, mutta en ollut järin ihastunut siihen, joten tällä kertaa käytin valmista Santa Marian savuista bbq-kastiketta.

Ensin kuitenkin tarvitaan kaunis, valkoinen kukkakaali, joka pilkotaan sopiviksi suupaloiksi.

DSC_0310.jpg

Kukkakaaleja varten rikotaan yhteen laakeaan kulhoon 3 kananmunaa ja toiseen sekoitetaan korppujauhoista (2,5 dl), savupaprikajauheesta (2 tl), mustapippurista (2 tl) ja suolasta (reilu 1 tl) leivitysseos.

DSC_0311.jpg

Kukkakaalikukinnot kastetaan ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoseokseen.

DSC_0312.jpg

Kukkakaalit levitetään uunipellille niin, että kukinnot eivät ole kovin paljon päällekkäin ja kaikki saavat tasaisen rapean pinnan.

DSC_0313.jpg

Kukkakaalisiivet laitetaan 200-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi. Sen jälkeen niiden päälle kaadetaan reilusti barbeque-kastiketta ja käännellään hieman, jotta kastike tarttuu kaikkiin "siipiin".

DSC_0317.jpg

Sen jälkeen vegewingsit laitetaan vielä uuniin noin 5 minuutiksi, jotta bbq-glaseeraus kuumentuu ja imeytyy hieman kukintoihin sekä muuttuu ihanan tahmeaksi ja paksuksi.

Wingsien seuraksi ei tarvitse oikeastaan muuta kuin hieman raikasta salaattia ja kermaviilipohjaisen, raikkaan dippikastikkeen ja esimerkiksi perjantai-illan istujaisten tarjottava on valmis!

DSC_0324.jpg

Huom. Vege tarkoittaa näiden siipien yhteydessä kasvissiipiä, ei kokonaan vegaanista ruokaa, koska käytetään kananmunia. Gluteenittoman tästä ohjeesta saa helposti käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.