Ihanaa, tipunkeltaista ja runsasmunaista pääsiäistä! Minä juhlistan omaa kevään juhlaani tällä kertaa mangoisen uunijuustokakun voimalla, 

DSC_0571.jpg

Juustokakun ohje on peräisen uusimmasta Maku-lehdestä, ja esimerkiksi Instagram-repostien perusteella ohje on todella uponnut yleisöönsä - ja niin se upposi myös minuun.

Pohja on ihanan suklainen mutakakkupohja ja täyte raikkaan rahkainen. Pohjaa varten sulatetaan ensin suklaa ja voi kattilassa.

DSC_0536.jpg

Toisessa kulhossa vatkataan kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, johon käännellään suklaaseos sekä kuivat aineet.

DSC_0538.jpg

Pohjaa paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, ja sinä aikana ehtii juuri valmistaa täytteen:

Ensin säilykemangot soseutetaan tasaiseksi soseeksi, ja juuri tästä soseesta käytin osan jugurttipannacottiini, josta postailin alkuviikolla.

DSC_0539.jpg

Toisessa kulhossa sekoitetaan keskenään maitorahka, ranskankerma ja tuorejuusto, sokeri sekä maissitärkkelys ja jauhettu inkivääri.

DSC_0545.jpg

Ja jotta kakku hyytyy paistumisen aikana, juustomassaan sekoitetaan kananmunat. 

Mikäli ajoitus on täydellinen, kakkupohja on juuri täytteen valmistuttua valmis otettavaksi uunista. Reunat irtoavat vuoasta (24 cm irtopohjavuoka, jossa leivinpaperi) ja pinta on kypsä, mutta kakku on edelleen mehevän tutiseva.

DSC_0546.jpg

Päälle kaadetaan juustomassa...

DSC_0547.jpg

... ja lopuksi mangosose haluamallaan tavalla.

DSC_0549.jpg

Minä käytin soseen laittamiseen pursotinpussia ja lopuksi hieman marmoroin spiraalikuviota haarukalla. Noin tunti 175 asteisessa uunissa ja ulos tulee kauniin keltainen ja hyytynyt juustokakku.

DSC_0563.jpg

Kakku saa jäähtyä vuoassaan ja mennä vuorokaudeksi jääkaappiin tekeytymään. Sen jälkeen se on valmis pääsiäisen kahvipöytään, eli vielä ehdit hyvinkin tehdä kakun pääsiäispäiviesi ihastukseksi ;)

DSC_0565.jpg

Kakku on todella kauniin ja keväisen näköinen, ja se myös maistuu hyvältä. Maitorahka tekee kakusta kevyen oloisen, ja mango raikastaa kakkua ihanasti. Kaipasin mangoa jopa enemmän, ja jos teen kakkua joskus uudestaan, sekoitan sosetta raitoina myös juustomassan sekaan.

DSC_0573.jpg

Pohja on kerrassaan valloittava, ja se tullee päätymään myös muihin tuleviin juustokakkuihini. Täyte leikkautuu kauniisti ja on rakenteeltaan miellyttävän kepeä ja täyteläinen yhtä aikaa.

Hieman vielä tulppaaneja ja pääsen helposti pääsiäisen tunnelmaan :)

DSC_0577.jpg

Ja lopuksi vielä minun käyttämäni versio reseptistä:

Pohja:

100 g voita

100 g taloussuklaata

2 kananmunaa

1 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

1 iso rkl mantelijauhoa

1 iso rkl kookoshiutaleita

0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

400 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustos

200 g ranskankermaa

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 tl vanilja-aromia

1 rkl maissitärkkelystä

0,5 tl jauhettua inkivääriä

+ 1 prk säilykemangoa soseutettuna.

DSC_0574.jpg

Ihanaa pääsiäistä!