Huomenna on isänpäivä ja aika juhlistaa kaikkia isejä ja ukkeja. Tämä suklaa-viskikakku tulee omalle isälleni, ja luulen, että suklaa ja viski ovat sellaisia asioita, että niistä pitää yksi jos toinenkin isä ;)

is%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4kakku.jpg

Kakussa on gluteeniton suklaarouhepohja, joka on ihanan tiivis ja mehevä vaikka tehdäänkin muna-sokerivaahtotaikinaan. 

Kakkupohja:

3 kananmunaa

1,25 dl sirosokeria

1,25 dl perunajauhoja

3 rkl tummaa kaakaota

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

75 g tummaa suklaata.

Ensimmäiseksi täytyy raastaa suklaa, jotta se on valmiina, sitten kun sitä tarvitaan, sillä muna-sokeritauti ei pidä odottamisesta. Rakastamisen jälkeen huoneenlämpöiset munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon varovasti käännellään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaarouhe. Taikina kaadetaan leivinpaperilla pohjustettuun ja reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22 senttiä. Kakkua paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja taikina ei enää tartu kokeilutikkuun.

Jäähtynyt pohja halkaistaan vaakasuunnassa kahtia, ja väliin laitetaan yksi purkillinen suklaatuorejuustoa. Tuorejuuston lisäksi väliin tulee viskikermaa.

DSC_0083.jpg

Kermaa varten vatkataan 2 desilitraa laktoositonta vispikermaa, johon sekoitetaan kaksi ruokalusikallista tomusokeria ja kaksi teelusikallista juhlasankarin maun mukaista viskiä. Tässä kakussa on savuista ja aromikasta Taliskeria.

talisker.jpg

Täytteiden päälle asetetaan kakun toinen puolikas ja reunat tasoitetaan tarvittaessa veitsellä tai paletilla. Kosteutusta kakku ei tosiaan kaipaa, mikä saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta pohja on aivan riittävän kostea ja mehevä suklaan ansiosta aivan sellaisenaan.

DSC_0087.jpg

Kakun päälle tulee tummasta suklaasta (200 g) ja voinokareesta (noin 1 rkl)  sulatettu kuorrute, joka saa huolettomasti valua kakun reunoja pitkin niin, että seinämät ovat osittain paljaat. Näin tummanruskean, liki mustan suklaakuorrutteen ja valkoisen kerman välillä syntyy makeannäköinen kontrasti.

DSC_0094.jpg

Kuorrutetta kannattaa jättää sulatuskulhoon pieni tilkka, koska sillä voi "liimata" kakun päälle koristeita. Päälle voisi myös vaikka raastaa tai rouhia suklaata, mutta minä halusin hieman leikitellä ja käytin erilaisia suklaamakeisia ja -konvehteja. Irtokarkkien maissipallot ovat isäni iänikuisia suosikkeja, joten käytin niitä sekä toffeetäytteisiä suklaasydämiä ja valkoisia "lumipalloja", jotka maistuvat toffeelta. Osa konvehdeista on kokonaisia ja osan halkaisin puoliksi tai pienempiin osiin, jotta sain kasattua makeisista pienen keon kakun keskelle.

DSC_0097.jpg

Yksi sydänkonvehti on hieman erillään muista toivottamassa isille hyvää isänpäivää <3

DSC_0093.jpg