Rakastan leipomista, ja nimenomaan kaikki se värkkääminen ja näpertely on ihanaa eikä suinkaan pelkkä lopputuloksesta nautiskelu. Välillä (esim. leipätaikinan kohotessa tai joskus aivan muuten vain) on ihana päästää itsensä helpolla. Ja nyt on sellainen hetki. Tosin on se taikinakin kohoamassa... Mutta viikonloppu on alkanut ja haluan palkita meidät pienellä ja minuutissa valmistuvalla iltapalla; tuoreita viikunoita, valkohomejuustoa ja mustaa balsamicoa nimensä veroisen Nirvana-portviinin kanssa.

DSC_0183.jpg

En ole tainnut koskaan ennen syödä tuoreita viikunoita, ja ensipuraisu olikin suuri järkytys! Koska viikunat näyttävät kertakaikkisen upeilta, ja niitä käytetään erityisesti joulun aikaan kakkujen ja muiden leivonnaisten koristeena, luulin niiden olevan todella makeita. Mutta viikunahan maistuu aivan kesäkurpitsalta! Ei laisinkaan sellaista tahmean makeaa kuin kuivatut viikunat. Mutta kesäkurpitsamaisuus ei siis ole laisinkaan paha asia, vaan rakenne on miellyttävän ilmava ja keveä runsaiden siementen ansiosta ja maku miedon miellyttävä. Ja yhdessä juuston ja suolaisenmakean balsamicon kanssa yhdistelmä on taivaallinen!

DSC_0186.jpg

Minusta Castellon valkohomejuusto on parasta tähän asti maistamistani, ja sen rasvainen koostumus kaipaa rinnalleen voimakkaan balsamicon. Myös jostakin marjasta tehty sose tai vinegretti sopisi varmasti ihanasti juuston kanssa, ja näen jo sieluni silmin paksun ja kiiltävän, siemenettömän vadelmakastikkeen! Mutta toisaalta marja tai hedelmä on annoksessa tällä kertaa viikunana, joten balsamico toimii aivan hyvin. Ja se Nirvana! Kuinka voikaan olla hyvää! Asiantunteva ja ystävällinen myyjä suositti juomaa erilaisten tummien suklaiden kanssa, ja niitä aion ehdottomasti seuraavaksi tämän tumman, kirsikkaisen ja viikunaisen juoman kanssa maistaa.

DSC_0182.jpg

Herkullista viikonloppua! <3