Rocky road piparimuruineen ja kirsikoineen on minulle yleensä joulukarkki, mutta nyt innostuin tekemään erilaisista suklaamunista ja värikkäistä karkkirakeista gluteenitonta pääsiäisrockyroadia.

DSC_0294.jpg

Reseptiä tähän ei välttämättä tarvita, vaan voi käyttää mitä makeisia ja mitä suklaata tahansa. Tässä versiossa on noin suurinpiirtein mitattuna:

kourallinen umpisuklaisia suklaamunia

kourallinen "linnunmunia" eli sokerikuorrutteisia suklaamunia

~ 10 kpl keltaisia ja oransseja sokerirakeita ("pupuneidin rakeita")

3 gluteenitonta inkivääri-hunajakeksiä

pieni kourallinen cashewpähkinöitä

ripaus sitruunan kuorta raastettuna

100 g valkosuklaata

50 g maitosuklaata.

DSC_0283.jpg

Kaikki rocky roadiin tulevat "sattumat" eli karkit, pähkinät ja muut herkut rouhitaan ja pilkotaan sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja ripotellaan leivinpaperoidulle alustalle. Minä halusin tällä kertaa jouluversiosta poiketen ohuen ja sormin murrettavan rocky roadin, joten ripottelin sattumat pyöreään 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Lopuksi sulatin kahdessa erillisessä kulhossa valkosuklaan ja Fazerin sinisen maitosuklaan, jotka valutin noroina vuokaan.

DSC_0277.jpg

Vuoan päälle kannattaa laittaa folio tai lautanen, jotta jääkaapista ei tartu mitään makuja suklaaseen. Herkku saa jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, jonka jälkeen se on valmis paloiteltavaksi ja syötäväksi. Paksumpi rocky road saa olla huoneenlämmössä jopa puolisen tuntia ennen leikkaamista, jotta suklaa ei murene ja murru. Tämä on mukavan ohut, joten sen voi paloitella sopiviksi suupaloiksi ihan sormin. Ylösalaisin käännettynä levy näyttää hauskalta ja värikkäältä ennen pilkkomista.

DSC_0293.jpg

Tästä annoksesta tule viidelle kokonainen jälkiruoka kahvin kanssa. Jos tarjolla on kakkua tai muuta makeaa leivonnasta, tätä riittää isommallekin porukalle tai useamman kerran herkuteltavaksi.

DSC_0299.jpg

Nam! Kaikki pääsiäisen herkkukarkit samassa suupalassa: kirpeää sitruunaa, tryffelistä suklaata, makean hedelmäisiä karkkeja ja tietenkin ihania Fazerin suklaita.

DSC_0296.jpg

Voisikohän tähän vielä ujuttaa jotenkin mämmiä..?