Tein viime viikolla blondiineja, joista kerroin täällä:
http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2016/02/blondiini-joka-hurmaa-seka-miehet-etta-naiset
Rakenne ei kuitenkaan vielä ollut täydellinen, joten tein kokeilun #2, eli saanen esitellä tahmaiset valkosuklaa-pretzelblondiinit, jotka ovat edeltäjäänsä browniemaisempia.
Ainesaosat ovat luonnollisesti samat kuin pikkusisarellaan, mutta niiden suhteet on laitettu hieman uusiksi:
12 rkl (= 180 ml = noin 200 g) sulaa margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1 dl sirosokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl karkeaa merisuolaa
0,5 tl ruokasoodaa
200 g valkosuklaata
2,5 dl pretzeleitä.
Rasvan ja suklaan määrää on hieman lisätty ja vastaavasti sokerin ja vehnäjauhojen määrää vähennetty, joten taikinasta tulee pehmeämpi ja lopputuloksesta chewy ja gooey, joille en nyt keksi nerokkaita suomennoksia. Tahmeaa ja sitkeää? Ei kuulostaa kovin imartelevilta ominaisuuksilta leivonnaiselle...
Jätin suklaan melko isoksi rouheeksi, mutta pretzeleitä murensin taikinaan enemmän kuin ensimmäisessä versiossa. Pinnalle ladoin pretzeleitä tiiviimmin kuin edellisellä kerralla, jotta on mahdollista leikata myös hieman pienempiä paloja (jos joku sellaisen sattuisi haluamaan, kun isompiakin on tarjolla...) ;)
Pehmeämpi taikina vaatii hieman pidemmän paistoajan, noin 25-28 minuuttia 180 asteessa.
Valmis, jäähtynyt blondiini näyttää yksinkertaisesti herkulliselta.
Suuria valkosuklaapaloja, jotka pysyvät sulaessaan ihanasti hieman kiinteinä ja rakenteeltaan jotenkin vanukasmaisina, ja suolaisia, rouskuvia pretzeleitä - oi taivas! <3
Pieniksi paloiksi leikatussa blondiinissa on se hyvä puoli, että voi syödä yhden kahvikupillisen kera useita paloja ;) Ja muutaman vielä ilman kahviakin...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.