Sain eilen arvovaltaisia vieraita, kun viimeiset joululahjat lunastettiin ja menimme perheeni kanssa ulos syömään ja teatteriin.

Saimme kerrassaan loistavaa palvelua ja erinomaista ruokaa italialaisessa Sorrento-ravintolassa (http://trattoriasorrento.net/), mutta kuten niin usein on käynyt ennenkin ulkona syödessä, kukaan ei tälläkään kertaa jaksanut syödä jälkiruokaa... Onneksi olin osannut etukäteen hieman ounastella näin käyvän, joten tein aamulla helpot ja herkulliset mascarponemaljat, joissa on vadelmia, suklaata ja keksinmurua.

DSC_0268.jpg

Tämä jälkkäri on mielestäni ihana, koska siitä voi tehdä juuri oman makunsa mukaisen vaihtamalla marjat hedelmiin ja maustamalla mascarponevaahdon esimerkiksi kookoksella tai käyttämällä keksien sijasta vaikka brownieta. Myös erilaisten lasien tai jälkiruokamaljojen käyttäminen antaa jälkiruoalle aivan uudenlaisen ulkonäön!

Ajattelin tätä versiota tehdessäni italialaista ateriaa, joten jätin trooppiset hedelmät ja eksoottiset kookoset toiseen kertaan. Vatkasin noin yhden desilitran kuohukermaa kevyeksi vaahdoksi ja maustoin sen sokerilla ja vaniljasokerille. Sekoitin joukkoon 250 grammaa mascarponea ja notkistin vaahtoa lopuksi aivan tilkalla vatkaamatonta kermaa.

DSC_0271.jpg

Lusikoihin ihanan kuohkeaa vaahtoa viinilaseihin ja ripottelin kerroksittain rouhittua maitosuklaata, pakastevadelmia (huom. vain kotimaiset käyvät käsittelemättöminä - nämä olivat mummon pihalta itse poimittuja) ja murskattuja kaurakeksejä.

DSC_0272.jpg

Laitoin vaahtoon sokeri melko maltillisesti, eikä kokonaisuus ollut ollenkaan liian makea, vaikka maitosuklaa ja keksit ovatkin tosi makeita. Vadelmat olivat sokeroimattomia ja aika kirpsakoita, joten ne tasapainottivat hyvin täyteläistä vaahtoa. Kauran viljaisuus täydentää muita makuja ihanasti, ja suklaa ja vadelma ovat tunnetusti match made in heaven. Buon appetito!