Pääsiäinen ei ole ehkä yhtä suuren hehkutuksen ja panostuksen juhla kuin joulu, mutta minulle se on tärkeä ja ilahduttava kevään juhla, joka parhaillaan saapuu yhtä aikaa ensimmäisten leskenlehtien kanssa. Nyt leskenlehtiä ei ole vielä näkynyt, mutta iloiset kevätvärit ja ihanat pääsiäisherkut ilahduttavat vähintään yhtä paljon :)

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen15.jpg

Jo monena pääsiäisenä olemme tehneet mangohyydykekakun, joka on keltainen kuin aurinko ja maistuu pirtsakalta. Sen kakun ohje löytyy blogistani viime pääsiäisen kohdalta: http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2014/04/kevatta-lautasella-paasiaispaivallinen. Tällä kertaa Yhteishyvä (4/2015 s. 8) sattui kuitenkin ilmestymään kreivin aikaan, ja sieltä löytyi resepti, jota täytyisi ehdottomasti kokeilla ja joka sopisi pääsiäiseen kuin nakutettu: kookoksinen lime-valkosuklaajuustokakku.

Lehden resepti on valtava kuin Neuvostoliitto, joten tuunailin sitä hieman ja ohjeesta muotoutui tällainen:

Pohja:

150 g Domino-keksejä

30 g voita

Täyte:

2 prk (a 165 ml) kookoskermaa

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

0,75 dl sirosokeria

1 limetin kuori ja mehu

1 dl lime curdia

125 g valkosuklaata

4 liivatelehteä.

Tein kakun 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Koska Dominoissa on tahmeaa täytettä sisällä, se sitoo muruja yhteen murskattaessa, joten voisulaa tarvitsee yllättävän vähän kiinteän pohjan aikaansaamiseksi. 

Aluksi on hyvä laittaa myös liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, jotta ne ehtivät olla tarvittavan 5-7 minuuttia.

DSC_0190.jpg

Täytteen tekoon tarvitsee kolme kulhoa, joista yksi on mikron kestävä: Siinä sulatetaan valkosuklaa (voi toki sulattaa myös vesihauteessa; silloin ei tarvitse sekoittaa vähän väliä), toisessa vatkataan kookoskerma niin kuohkeaksi vaahdoksi kuin siitä tulee ja kolmannessa sekoitetaan sähkövatkaimella tuorejuusto, lime curd, sokeri ja limetin kuori keskenään.

DSC_0188.jpg

Kookoskermavaahto ja valkosuklaa käännellään nuolijalla tuorejuustoseoksen sekaan, ja massa laitetaan jääkaappiin odottamaan liivatteita. Limetistä puristettu mehu kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi, otetaan pois liedeltä ja siihen liuotetaan kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kun liivateseos on hieman jäähtynyttä ja noin mehukeiton paksuista, se kaadetaan ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen. Valmis seos kaadetaan keksipohjan päälle.

DSC_0191.jpg

Kakku saa hyytyä jääkaapissa yön yli, ja sen jälkeen sitä vihdoin pääsee maistelemaan. By the way, massaa tehdessäni huomasin muuten, että sokeria ei välttämättä tarvitsisi ehkä ollenkaan, koska tähän ohjeeseen tulee enemmän valkosuklaata suhteessa muihin aineisiin kuin alkuperäisessä reseptissä. Mutta toisaalta saahan kakku makeaa olla ;)

Pääsiäisen kunniaksi kakku sai koristeekseen pieniä suklaamunia. Alkuperäisessä ohjeessa on limeviipaleita, mintunlehtiä, valkosuklaarouhetta ja Dominon paloja, ja kaunishan se niinkin on :)

DSC_0193.jpg

Kakun lisäksi kattaukseen vielä hieman keltaista väriä kukilla ja kynttilällä, muna(kuppi) sekä kana - eikä kukaan voi erehtyä, mistä juhlasta on kyse!

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskattaus.jpg

Hyvää pääsiäistä! Glad påsk!