Joulu on nyt juhlittu ja arkeen on palattu, mutta uusi vuosi siintää jo kulman takana, ja esimerkiksi sosiaaliset mediat pursuavat erilaisia uudenvuoden herkkuja. Tässä on yksi herkullinen jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava, jonne voi vaikka piilottaa joululta jääneitä konvehteja, jos niille ei muuten tunnu olevan menekkiä (täällä tosin sitä ongelmaa ei ole...). Suklainen kaakaokakku on suussasulavaa, ja on suorastaan huijaukseen verrattavaa, että kakussa itsessään ei tosiaan ole suklaata!

DSC_0069.jpg

Koko kakkutaikinan voi tehdä kattilassa, joten turhaa tiskiäkään ei pääse syntymään, mikä on juhlia järjestäessä aina hyvä juttu. Kattilassa sulatetaan ensin rasva, johon sekoitetaan puuhaarukalla sokeri ja tumma kaakaojauhe. Sen jälkeen sekoitetaan (edelleen puuhaarukalla; myöskään sähkövatkainta ei tarvita) kananmunat ja lopuksi jauhot, jotka ovat gluteenittomia, eli kakku sopii sekä laktoosia että gluteenia välttävillä herkuttelijoille.

150 g laktoosinta margariinia

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 dl sirosokeria

1 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

 2 kananmunaa

2 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)

+ suklaakonvehteja.

DSC_0001%20%282%29.jpg

Kun kaikki ainekset on sekoitettu tasaiseksi, kiiltäväksi suklaamassaksi, siitä puolet kaadetaan leivinpaperilla vuorattiin irtopohjavuokaan. Päälle voi laittaa suklaakonvehteja tai minkä tahansa yllätyksen ikinä keksikään. Tässä kakussa on neljä kappaletta maapähkinän makuisia Reese's-karamelleja, joihin rakastuin taannoisella Amerikan matkallani.

DSC_0006.jpg

Sattumat peitetään lopulla taikinalla, ja kakku laitetaan paistumaan 175-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Paistoaika voi kuulostaa lyhyeltä, mutta kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi.

DSC_0020.jpg

Mutakakkumaisuus edellyttää kuitenkin sitä, että kakku saa jäähtyä vuoassaan täysin ennen irroittamista ja tarjoamista. Muutoin lautasella on vain levähtänyt kasa ruskeaa kakkutaikinaa, joka on hivenen tehnyt tuttavuutta uunin kanssa.

DSC_0069.jpg

Ja koska kakku on oikein tuhtia ja suklaista, pienestä koostaan huolimatta siitä riittää usealle, noin 12–16, herkuttelijalle. Kakun kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti vaniljajäätelö tai ranskankerma, mutta toisaalta tämä on niiiin hyvää, että se ei kaipaa rinnalleen yhtään mitään!