Lämpö ja aurinko on viime päivinä hellinyt luontoa siinä määrin, että kevät on ottanut aivan lyhyessä ajassa aimo harppauksen - kaikkialla vihertää, livertää ja surisee. Valkovuokotkin kukkivat juuri sopivasti lähestyvän äitienpäivän kunniaksi.

IMG_2376.jpg

Kauniiden kukkien lisäksi uskoisin useimpien äitien ilahtuvan kirsikkakakusta, jossa on runsas täyte, mantelinen pohja sekä häivähdys suklaata niin pohjassa kuin pisteenä iin päällä :)

IMG_2367.jpg

Pohjan pääraaka-aine ovat suklaacookiet, jotka ovat aivan loistava vaihtoehto tavallisille kaura- tai digestivekekseille juustokakkujen pohjana. Cookieiden suklaahiput sitovat jo itsessään keksinmuruja massaksi, joten voita tarvitaan vähemmän ja kuitenkin makua saadaan enemmän. Cookieita voi myös ostaa tai tehdä itse lukuisina eri makuvariaatioina, joten aina saa täytteen makumaailmaan mätsäävän pohjan.

IMG_2344.jpg

Keksinmurujen lisäksi pohjaan tarvitaan mantelirouhetta sekä sulatettua, suolaista voita.

IMG_2345.jpg

Ainekset sekoitetaan keskenään ja painellaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

IMG_2347.jpg

Pohja saa jämäköityä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistetaan täyte: Ensiksi laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkataan puhtaassa kulhossa vispikerma napakaksi vaahdoksi. Sen jälkeen toisessa kulhossa vatkataan keskenään tuorejuustoa, ranskankerma sekä kirsikkahillo. Tuorejuustoseos kannattaa myös halutessaan makeuttaa tässä vaiheessa, jotta tomusokeri sekoittuu tasaisesti koko massaan.

IMG_2357.jpg

Kirsikkahilloa saa toki kaupasta, ja kaupan hillot voivat olla niin makeita, ettei ekstrasokeria tarvita. Minä käytin viimesyksyistä omatekemää hilloa ja lisäsin noin puoli desiä tomusokeria tasapainottamaan Philadephia-tuorejuuston aavistuksen jopa suolaista makua.

kirsikakhillo.jpg

Kun tuorejuusto-kirsikkaseos on täydellisen makuista, liivatelehdet liuotetaan tilkkaan kiehuvaa sitruunanmehua ja valutetaan tasaisena nauhana massaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lopuksi joukkoon käännellään kermavaahto. Minä säästin pienen osan kirsikkahillon "sattumista" ja tökin ne lopuksi teelusikkaa apuna käyttäen jo vuoassa olevaan täytteeseen, jotta siihen tulee hieman erilaisia tekstuureita.

Kakku saa hyytyä jääkaapissa yön yli, eli vielä ehdit hyvin tehdä tästä äitienpäiväkahvipöydän kohokohdan huomiseksi :) Kun kakku on hyytynyt, sen voi koristella haluamallaan tavalla. Minä sulatin muutaman palan maitosuklaata ja tein siitä suklaaraitoja kakun päälle, mutta yhtä lailla esimerkiksi suklaa- ja/tai pähkinärouhe, marjat tai kiille sopisi takuulla ihanasti.

IMG_2370.jpg

Täyte on suussasulavan pehmeää, ja pohjassa on ihanasti pureskeltavaa, koska mantelirouhe on hyvin karkeaa. Mantelin pähkinäinen maku myös sopii hyvin yhteen kirsikan kanssa, ja harvoin pieni suklaalisä tekee minkäänlaiselle leivonnaiselle pahaa ;)

IMG_2374.jpg

Kirsikkakakku

Pohja:

150 g suklaacookieita

50 g mantelirouhetta

40 g sulatettua voita

Täyte:

2 dl vispikermaa

300 g Philadeplhia-tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

2,5 dl kirsikkahilloa

0,5 dl tomusokeria

2 rkl sitruunanmehua

4 liivatelehteä (jos kakkua tarvitsee esim. kuljettaa, on hyvä laittaa 5)

Koristelu:

4 palaa maitosuklaata sulatettuna

IMG_2372.jpg

Oikein aurinkoista ja herkullista äitienpäivää kaikille äideille ja äidinmielisille sunnuntaina 8.5.2016! <3