Aina ei tarvitse kaikkea tehdä juurta jaksaen alusta, vaikka leipoisikin useampaa sorttia. Nämä kolmet erilaiset muffinsit tehdään samasta taikinasta, joka maustetaan eri tavoin. 

Jokainen voi käyttää mielikuvituksensa äärirajoja ja tehdä mitä villeimpiä komboja, mutta minä menin tällä kertaa kohtuullisen perinteisillä makuyhdistelmillä:

*salmiakki-suklaa

*puolukka-kinuski

*maapähkinävoi-toffee

IMG_1868.jpg

Kannattaa aloittaa makuaineiden esivalmistelulla:rouhi suklaa ja sekoita se salmiakkirouheen kanssa yhteen kulhoon, sekoita toisessa kinuskikastiketta ja puolukoita ja pilko toffeekaramellit kolmanteen yhdessä maapähkinävoin kanssa.

Sen jälkeen itse taikina on nopea tehdä, ja lopuksi se jaetaan kolmeen osaan kulhoihin, joissa herkkupalat ja sattumat jo odottavat.

Perus muffinsi- / kakkutaikina

150 g margariinia

2 dl sirosokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kevytmaitoa.

Huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään kananmunat yksitellen. Lopuksi sekoitetaan joukkoon ensin keskenään sekoitetut jauhot ja viimeiseksi maito. 

IMG_1847.jpg

Tästä annoksesta tulee 12 suurehkoa muffinsia, jotka minä paistoin tällä kertaa pahvisissa vuoissa sen takia, että jos ihanat toffeekarkit tai suklaapalat sattumat tarttumaan kiinni vuokaan, ne saa silti lusikalla syötyä toisin kuin muffinsipeltiä käyttäessä ;)

IMG_1849.jpg

200 astetta ja noin 20 minuuttia osoittautua sopivaksi paistoajaksi.

IMG_1852.jpg

Sitten vain kimara eri makuja testiin! Normaalisti pellillinen muffinseja riittää melkein viikoksi, mutta nämä hupenivat alta aikayksikön! Ja se juuri onkin minusta eri makujen ihanuus - mihinkään ei ehdi kyllästyä vaan aina voi valita juuri sillä hetkellä herkullisimmalta tuntuvan parin: särmä salmiakki, pirteä puolukka tai täyteläinen toffeekaramelli...

IMG_1867.jpg

PS. Samalla reseptillä syntyy taivaallinen maapähkinävoi-dumlekakku, jonka ohje löytyy täältä:

 http://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2015/03/kuivakakku-joka-on-kaikkea-muuta-kuin-kuiva