Perunamuussi on hyvää ja tuttua ja turvallista kotiruokaa - ehkä juuri sitä, mitä kutsutaan lohturuoaksi. Mutta vaikka olenkin suuri perunamuussin ystävä, en silti söisi muussia sellaisenaan, vaan se on aina jonkin muun ruoan lisäksi. Esimerkiksi lihapullat ja kunnon voihin ja maitoon tehty oikea perunamuussi - lyömätön yhdistelmä! 

Nyt kuitenkin tein lounaaksi sellaista muussia, joka on oikeastaan aika hyvä ateria sellaisenaan. Toki tämänkin kanssa voisi lihapullia tai ehkä paremmin vaikka broileria syödä, mutta minun lounaani oli tänään aurinkomuussi, jossa on

1 bataatti

2 porkkanaa ja

1 peruna,

jotka on keitetty kasvisliemessä kypsiksi ja soseutettu muussiksi. En halunnut mitään vauvansosetta, joten tein muussin vain krouvisti nuijalla. Minusta juuresmuussissa saa olla sattumia, joista tietää, mitä syö! :) 

DSC_0207.jpg

Maustoin muussin oliiviöljyllä sekä kroatialaisella sormisuolalla, jossa on seassa erilaisia yrttejä. Suolakiteet tuovat ihanasti särmää muutoin melko makeaan ruokaan. Päälle vielä hieman tuoretta chiliä niin makuja on yltäkylläisesti.

DSC_0213.jpg

Paahdoin kylkeen jyväisää täysjyväleipää, jonka päälle tietenkin sipaisu voita. Ihanaa talvista arkiruokaa, jonka väreissä on jo pieni lupaus keväästä ja auringosta :)