Ensi viikolla on ystävänpäivä, joten minä virittäydyin jo tunnelmaan ja tein vaaleanpunaisia sydänpikkuleipiä. Näillä mantelisilla vaniljapikkuleivillä voi ilahduttaa ystävää tai muuta mussukkaa, tai sitten nauttia muutaman ihan itse ;)

DSC_0087.jpg

Taikinassa on vaniljasokeria ja vanilja-aromia sekä mantelia niin jauhona kuin maitona, joten makua näistä ei puutu! Täytteenä on vadelmamehupisaralla värjättyä valkosuklaata, joten sokerihiirenkin makeannälän luulisi näillä talttuvan. Taikinaa varten tarvitaan:

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl mantelijauhoja

1 dl sirosokeria

2 tl vaniljasokeria

100 g jääkaappikylmää voita

2 kananmunan keltuaista

pari tippaa vanilja-aromia

2 rkl mantelimaitoa.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa, ja joukkoon nypitään käsin jääkaappikylmä voi. Kun taikina on tasaista pientä "murua", joukkoon sekoitetaan keltuaiset ja nestemäinen vanilja-aromi. Lopuksi lisätään mantelimaito, ja sen määrällä taikinasta saa juuri sopivan kiinteän, joten kannattaa laittaa aluksi vain yksi ruokalusikallinen ja lisätä tarvittaessa.

Kun taikinasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, se kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin tunniksi. 

DSC_0067.jpg

Kylmä taikina kaulitaan jauhoja apuna käyttäen muutaman millin paksuiseksi levyksi, josta on helppo ottaa pikkuleipämuotilla haluamansalaisia muotoja. Minulla on yksi pyöreä tavallinen muotti ja toinen pyöreä, jossa on keskellä sydämen muotoinen reikä, joten tein tasamäärän kumpiakin.

DSC_0072.jpg

Ja koska sydämen muotoisista rei'istä jää superherttaisia pikkusydämiä, otin niistä osan talteen ja paistoin nekin.

DSC_0075.jpg

Ne ovat kuitenkin niin pieniä, että niillä riittää 175-asteessa noin 4–5 minuuttia, kun taas pyöreät pikkuleivät vie noin 8 minuuttia. Valmiit pikkuleipäpohjat saavat jäähtyä pellillä, ja sen jälkeen ylä- ja alapinnat voi parittaa.

DSC_0077.jpg

Kun vakat ja kannet ovat kohdanneet toisensa, on aika valmistaa täyte, ja se ei vie kuin muutaman minuutin. Yhtä pellillistä (16 kpl) varten tarvitaan 100 grammaa valkosuklaata ja noin teelusikallinen vadelmamehua (tai miksei elintarvikeväriä). Valkosuklaa sulatetaan varovasti mikrossa tai vesihauteessa, ja sulaan suklaaseen sekoitetaan sen verran vadelmamehua, että suklaan väri muuttuu hennon vaaleanpunaiseksi. Vadelma antaa myös pienenpienen raikkauden makeaan valkosuklaaseen.

DSC_0082.jpg

Pikkuleivät kannattaa säilyttää suklaan takia jääkaapissa, mutta ennen suloista herkkuhetkeä ne kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta kaikki maut pääset varmasti esiin. Kaikkihan sen tietävät, että jääkaappikylmä suklaa ei maistu miltään, kun taas huoneenlämpöinen tai jopa hieman sulahtamaan päässyt suklaa on aromaattisimmillaan!

DSC_0085.jpg

Suloisia herkkuhetkiä! <3