Hyvää Eino Leinon ja runon ja suven päivää! Vaikka sää ei ole kovin suloisen suvinen, kesään sopii aina mansikkatäytekakku! Tätä ihanaa herkkua sain viikonloppuna, kun olin käymässä vanhempieni luona.

IMG_2533.jpg

Mansikkatäytekakku on minusta parhaimmillaan, kun siinä pysytään yksinkertaisissa mauissa; tässä kakussa maistuu (tietenkin) mansikka sekä vanilja ja aivan kevyesti mascarpone-juusto, josta täyte on tehty. Kerrokset erottuvat jo väriensä puolesta kauniisti, ja kuinka nopeasti kakku hupenikaan kahvipöydästä!

IMG_2551.jpg

Pohja on tavallinen neljän munan täytekakkupohja, joka on tehty vehnä- ja perunajauhoista. Kostukkeena on käytetty sitruunalimonadia, ja kerrosten välissä on siivutettuja mansikoita sekä kermavaahdosta ja mascarponesta vaahdotettu vaahto. Kuorrutus on tehty flora vispistä, joka on makeutettu sokerilla ja vaniljalla, ja päälle on laitettu mahtavan punaisia ja uskomattoman makeita ja kiinteitä mansikoita!

IMG_2535.jpg

Tarkoitus oli valita suuremmasta määrästä parhaat yksilöt kakun päälle ja säilöä loput, mutta kaikki marjat olivat niiiiiin superhyvälaatuisia, että jokaisen olisi voinut laittaa "kirsikaksi kakun päälle"!

IMG_2541.jpg

Aivan koko laatikollista ei kuitenkaan saa mahtumaan yhteen kakkuun, joten nyt myös talven marjansyönti on taattu, kun pakkanen hyreksii sisuksissaan pieniä rasioita, joissa lukee päällä mansikka 2016...

IMG_2539.jpg