Mummoni kerran loihe lausumaan: "Sinä olet kyllä oikea käsityöihminen", kun olin yläkoulun käsityötunnilla osannut ommella itselleni fleecepuseron. Lausuma jäi elämään meidän perheeseemme varsinaisena lentävänä lauseena, koska harva varmasti on yhtä epätaitava käsistään kuin minä. En edes omista ompelukonetta, saati että osaisin sellaisella jotain tehdä!

Käsitys itsestäni on kuitenkin hieman muuttunut viime vuosina, kun (jälleen kerran) äitini johdattelemana aloin virkata. Ensin 10-millisellä virkkuukoukulla ja paksulla ontelokuteella pyöreitä koreja, sitten erilaisia neliskulmaisia koreja ja sitten mattoja. Jossain vaiheessa useita kiloja painava matto alkoi painaa sylissä, ja vaihdoin koukut ja langat huomattavasti hentoisempiin. Syntyi isoäidinneliöbuumi.

Nyt valmiina on sadasta ruudusta ommeltu torkkupeitto, jonka lämpimään syleilyyn kelpaa kääriytyä, kun pakkasmittari valuu alemmas ja alemmas.

iso%C3%A4idinneli%C3%B6.jpg

Sen verran minussa on edelleen epäkäsityöihmistä, että en olisi koskaan saanut työtä yksin valmiiksi asti. Valitsimme äidin kanssa väreiksi harmaan, liukuvärjätyn punavioletin sekä mustan ja valkoisen ja sovimme, että yhdessä ruudussa on aina harmaata ja punaviolettia sekä jompaa kumpaa mustasta ja valkoisesta. Minä tein mustia ruutuja ja äiti valkoisia. Lopuksi sommittelimme ruudut tummiksi ja vaaleiksi riveiksi ja virkkasimme ensin rivi kerrallaan ruudut yhteen ja lopuksi rivit toisiinsa.

IMG_1363.jpg

Peitto on ihanan värinen harmaalla sohvalla, ja se on lämmin kuin lampaan turkki, koska käytimme villalankaa (Novitan Joki-sarjaa). 

Ja kun tarpeeksi väkersi pienellä koukulla (3,5 mm) ja ohuella langalla, paksut ontelokuteet alkoivat taas kummasti houkutella...

IMG_1365.jpg

.. ja nyt työn alla onkin taas suuria ja nopeasti eteneviä koreja! Ja totuuden nimissä myös uusi torkkupeitto kevään sävyissä - valkoista, ehkä beigeä ja mahdollisesti helakkaa pinkkiä tai räväkkää oranssia!

PS. Ohje, jota isoäidinneliöihin käytin, on täältä: http://www.novita.fi/index.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93093.