Kinkku on laitettu leivinuuniin paistumaan, kalat ovat graavautumassa, perunalaatikko imeltymässä ja joulupuuro jo syöty, joten on hyvä hetki ihastella upeita joulun kukkasia ja tehdä viimeinen puuttuva joulumakeinen eli fudge.

IMG_1957.jpg

Tämä fudge maistuu maapähkinältä ja hieman yllättävältä tuntuvalta sitruunalta!

Maapähkinävoifudge

2 dl kermaa

2 dl sirosokeria

1,5 dl maapähkinävoita

1 dl tomusokeria

3 rkl (suolaista) voita

1 sitruunan raastettu kuori

+ pistaasipähkinöitä.

Kerma ja sirosokeri kiehautetaan kattilassa, ja seosta keitetään niin kauan, että se muuttu ruskeaksi ja kinuskimaiseksi. Aikaa keittäminen vie noin 15 minuuttia. Valmis seos otetaan pois liedeltä, ja siihen sekoitetaan loput ainekset. Fudgemassa kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, ja pinnalle voi halutessaan ripotella pistaasipähkinöitä, joiden vihreä väri näyttää upealta vaaleanruskeaa fudgea vasten.

DSC_0188.jpg

Jähmettyminen vie jääkaapissa pari tuntia, ja sen jälkeen herkun voi leikata haluamansa kokoisiksi palasiksi.

DSC_0190.jpg

Minä käytin näissä, kuten rocky roadissakin, pieniä paperivuokia.

DSC_0192.jpg

Kauniisti pakattuna nämä olisivat ihana lahjaidea, mutta tästä erästä ei taida jäädä kenellekään lahjoitettavaksi.... ;)

DSC_0194.jpg

Sitruuna raikastaa ihanasti muuten melko rasvaista toffeeta, ja makuna se sopii uskomattoman hyvin yhteen maapähkinän kanssa!

Nyt Reseptin ja hellan väli rauhoittuu joulun viettoon ja palaa joulun pyhien jälkeen päivittämään joulun 2015 highlightit. 

Oikein herkullista ja yltäkylläistä joulua kaikille! <3