Rocky roadit on nyt paloiteltu ja laitettu tarjolle.

DSC_0156.jpg

DSC_0158.jpg

Kummallinen trafiikki alkoi välittömästi tarjoilulautasen äärellä, ja on siellä itsekin tullut piipahdettua kerran jos toisenkin. Viimeisenä joululeivonnaisena tässä valmistuu vielä gluteeniton hedelmäkakku, jonka on tehnyt äitini Vappu Pimiän reseptin pohjalta mukaillen.

DSC_0169.jpg

200 g margariinia

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

2 dl mantelijauhoa

2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

(kukkurallinen) 1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl rusinoita

1 dl cocktailkirsikoita (punaisia ja vihreitä)

1 dl kuivattuja aprikooseja

1 dl konjakkia

1 dl hasselpähkinöitä.

Kakun teko alkaa kuivattujen hedelmien pilkkomisesta ja konjakissa liottamisessa. Hedelmät saavat muhia vuorokauden konjakissa, joten oikeastaan aattoillaksi kakku ei enää ehdi, mutta joulupäivän kesteihin tämä on mainio tarjottava.

Huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Munat lisätään joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sen jälkeen joukkoon sekoitetaan keskenään sekoitetut jauhot. Lopuksi käännellään sekaan konjakissa lionneet hedelmät sekä rouhitut hasselpähkinät.

Kakkua paistetaan voidellussa ja jauhotetussa torvivuoassa noin 75 minuuttia 150-160-asteisessa uunissa. Hieman jäähtynyt kakku kumotaan vuoasta.

Kakku on parhaimmillaan parin päivän tekeytymisen jälkeen, ja se kannattaa ehdottomasti säilyttää jääkaapissa kelmuun ja folioon käärittynä, jotta maut saavat tekeytyä parhaalla mahdollisella tavalla ja kakun ihana kosteus ja mehevyys ei pääse haihtumaan.

Ah mikä pähkinöiden ja hedelmien jouluinen ilotulitus!

DSC_0167.jpg