Uusi koti! Tavarat alkavat olla sen verran paikoillaan, että löysin leivontakulhot ja -kipot, joten eikun kauhan varteen! Muuttotavaroiden joukossa oli tuliaiseksi saatua roasted corn toblerone, joten siitä syntyi ajatus aavistuksen mausteisista suklaamuffineista, joissa on paahdettua maissia, kanelia ja tujaus Vana tallinna -likööriä.
Resepti on hieman erilainen aiemmin tekemiini muffineihin verrattuna, koska tähän käytetään öljyä voin tai margariinin sijaan, mutta lopputulos on ehdottomasti kokeilun arvoinen!
Suklaamuffinit
1 dl miedonmakuista öljyä (esim. auringonkukka- tai rypsiöljy)
2 kananmunaa
2 dl maitoa
200 g vehnäjauhoja
25 g tummaa kaakaojauhetta
115 g sirosokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
150 g rouhittua suklaata
4 cl Vana tallinnaa
Munat ja öljy vatkataan yhdessä kulhossa vaahdoksi, johon lisätään koko ajan sekoittaen maito ja likööri. Sen jälkeen seokseen sekoitetaan kuivat aineet ja rouhittu suklaa vain nopeasti tasaiseksi sekoittaen, jotta ylimääräistä sitkoa ei synny. Nopeaa ja helppoa!
Annoksesta tulee 12 keskikokoista muffinia, joita paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia tai niin, että ne ovat sisältä edelleen mehevän kosteita mutta pinnalta kauniinvärisiä ja irtoavat helposti reunoilta.
Hetken jäähtyneet muffinit on helppo irrottaa silikonivuoista, ja sen jälkeen ei tarvitse kuin laittaa teepannu kiehumaan ja ihana teehetki on valmis.
Suklaista, mehevää ja ajoittain myös popkornimaisen suolaista. Ei kuitenkaan yltiömakeaa, koska likööri antaa mukavasti särmää maulle :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.