Uusi koti! Tavarat alkavat olla sen verran paikoillaan, että löysin leivontakulhot ja -kipot, joten eikun kauhan varteen! Muuttotavaroiden joukossa oli tuliaiseksi saatua roasted corn toblerone, joten siitä syntyi ajatus aavistuksen mausteisista suklaamuffineista, joissa on paahdettua maissia, kanelia ja tujaus Vana tallinna -likööriä.

DSC_0515.jpg

Resepti on hieman erilainen aiemmin tekemiini muffineihin verrattuna, koska tähän käytetään öljyä voin tai margariinin sijaan, mutta lopputulos on ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Suklaamuffinit

1 dl miedonmakuista öljyä (esim. auringonkukka- tai rypsiöljy)

2 kananmunaa

2 dl maitoa

200 g vehnäjauhoja

25 g tummaa kaakaojauhetta

115 g sirosokeria

1 rkl leivinjauhetta

1 tl kanelia

150 g rouhittua suklaata

4 cl Vana tallinnaa

DSC_0506.jpg

Munat ja öljy vatkataan yhdessä kulhossa vaahdoksi, johon lisätään koko ajan sekoittaen maito ja likööri. Sen jälkeen seokseen sekoitetaan kuivat aineet ja rouhittu suklaa vain nopeasti tasaiseksi sekoittaen, jotta ylimääräistä sitkoa ei synny. Nopeaa ja helppoa!

tobleronemuffinit.jpg

Annoksesta tulee 12 keskikokoista muffinia, joita paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia tai niin, että ne ovat sisältä edelleen mehevän kosteita mutta pinnalta kauniinvärisiä ja irtoavat helposti reunoilta.

tobleronemuffinit2.jpg

Hetken jäähtyneet muffinit on helppo irrottaa silikonivuoista, ja sen jälkeen ei tarvitse kuin laittaa teepannu kiehumaan ja ihana teehetki on valmis.

DSC_0514.jpg

Suklaista, mehevää ja ajoittain myös popkornimaisen suolaista. Ei kuitenkaan yltiömakeaa, koska likööri antaa mukavasti särmää maulle :)

DSC_0517.jpg