"Tähtitaivaan nään mä iltaan tummuneen
hiljaisuuden kuulen alkaneen
Tarttuu lumi asfalttiin ja katuun autioon
jää kiireet, taas aattoilta on"
(Enkelikello)
 

Joulu on juhlista se, jossa perinteet korostuvat ehkä kaikista eniten, ja tämäkin aatto sujui hyvin perinteisin kuvioin. Muistiin joulu 2015 jää ehkä siitä, että tämä on ensimmäinen aivan musta joulu, jonka muistan. Plusasteet ja vesisade eivät kuitenkaan himmentäneet joulutunnelman kimmellystä, kun laittoi sälekaihtimet kiinni, sytytti riittävästi kynttilöitä ja ihasteli koristeita ja kukkia.

DSC_0211.jpg

Postin lakkoilun aiheuttamasta epävarmuudesta ja sähköisten muistamisten suosion kasvamisesta huolimatta tänäkin vuonna eteisen peili täyttyi saaduista joulukorteista. Kiitos jokaiselle! <3

joulukortit.jpg

Trendejä tämän vuoden korteissa olivat selkeästi vaaleat sävyt ja kimalteet, sillä valkoisen ja sinisen sävyisiä kortteja on paljon enemmän kuin perinteiseksi miellettyjä punaisia!

Joulukuusta puolestaan koristavat punaiset ja kultaiset koristeet sekä sekalainen seurakunta toinen toistaan ihanampia kimmellyksiä. Bongaa myös rungon tuntumassa isruva lumiukko!

joulukuusi.jpg

Oma lempikoristeeni on punainen korkokenkä, josta ei kimalletta puutu.

DSC_0202.jpg

Joulupöydässä on hyvin perinteinen kattaus herkkuja, joista jokaisella on ne omat suosikkinsa. Miesväki vahtaa himoiten kinkkua, ja naisväki huokailee ihastuksesta kylmän kalatarjottimen äärellä. Laseissa kuplii luonnollisesti kuohuviini.

DSC_0214.jpg

Pitkän kaavan mukaan syödyn illallisen jälkeen on mukava rauhoittaa mieli värityskirjan parissa. Hurmaava uusi harrastus, jossa taiteellinen umpitumpelokin pääsee kokemaan onnistumisen hetkiä :)

DSC_0213.jpg

Sitten vatsa jaksaa taas ottaa vastaan uusia ihanuuksia; punaviiniä ja suklaata.

DSC_0219.jpg

Ja aaton (yhtenä) kohokohtana kuusen alle ilmestyi (taas) siihen malliin paketteja, että olemme kaikki olleet tänä(kin) vuonna oikein kilttejä :)

DSC_0207.jpg

Sain kameralleni uuden, todella käytännöllisen jalustan sekä kerrassaan upean, vanhan Kastehelmen kaksikerroksisen tarjoiluvadin, joten blogiin on tulevana vuonna luvassa entistä laadukkaampia kuvia ja uusia kuvauskohteita.