Enpä edes muistanut näiden herkkujen olemassaoloa ennen tätä aamua! Joskus lapsena äiti kastoi pullaviipaleita munamaitoon ja paistoi pannulle kullanruskeaksi. Köyhiä ritareita syötiin mansikkahillon kanssa, ja ne olivat jotain pannukakun, vohvelin ja letun välimaastosta. Nämä "köyhikset" on tehty kaurapaahtoleivästä ja syödään banaanin ja vaahterasiirapin kanssa; ihan parasta hitaan aamun herkkua tällaiselle makeannälkäiselle!

20171007-080416.jpg

Kahdelle saa juuri sopivan annoksen (4–6 palaa) seuraavalla reseptillä:

1 kananmuna

1,25 dl (soija)maitoa

1 rkl vaniljasiirappia (tai esim. hunajaa + hyppysellinen vaniljasokeria)

0,5 tl kanelia

ripaus kardemummaa.

Kaikki ainekset vispataan sekaisin syvällä lautasella tai laakeassa kulhossa, jossa pulla- tai leipäviipaleita mahtuu dippaamaan. Kun munamaito on valmis, paistinpannulle laitetaan nokare voita kuumenemaan. Kun voi alkaa tiristä, pullaviipaleet tai leipäpalat kastetaan kummaltakin puolelta munamaitoon ja laitetaan pannulle paistumaan noin 2–3 minuutiksi kummaltakin puolelta.

Köyhät ritarit eivät odota syöjäänsä, vaan ne syödään välittömästi, kun ne ovat valmiita. Päälle jokainen voi latoa haluamansalaisia herkkuja: marjoja tai hedelmiä, marmeladia tai hilloa ja maapähkinävoita tai suklaalevitettä...

20171007-080658.jpg

Sisältä pehmeää mutta pinnalta rapeaksi paistunutta leipää, jossa maistuu kardemumma, kaneli ja vanilja – nam! Tykkäisin tästä ihan paljaaltaankin, mutta vaahterasiirappi ja banaani aateloivat herkun vielä paremmaksi. Olen ehkä vieläkin hieman sokerihumalassa, mutta se toisinaan sallittakoon!

20171007-080732.jpg