Näin torilla niin houkuttelevia marjoja, että ostin niitä empimättä ja vasta kotona aloin pohtia, mitä tekisin niistä. Vadelmat ja suurensuuret pensasmustikat olivat niin kauniita ja makeita, etten halunnut piilottaa niitä minkään leivonnaisen ympärille, vaan päätin sirotella ne kuohuviinilasiin ja tehdä päälle kuohuviinihyytelön.

20170612-150311.jpg

Tällä kertaa 200 millilitran pikkolopullo sisälsi testimielessä alkoholitonta kuohuviiniä, mutta tietenkin yhtä lailla hyytelön voi tehdä omasta lempikuohuvastaan.

Kahta hyytelöannosta varten laitetaan ensin kaksi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Kuohuviinihyytelö (2 annosta)

2 liivatelehteä

2 dl kuohuviiniä

halutessaan 1–2 rkl sokeria.

Kun liivatelehdet ovat lionneet noin 5 minuuttia, on kaksi erilaista vaihtoehtoa valmistaa hyytelö riippuen siitä, haluaako hyytelössä säilyttää alkoholin vai ei. Alkoholittomassa kuoharissa väliä ei tietenkään ole, koska alkoholia ei joka tapauksessa ole, mutta holillisessa kuoharissa valinnan voi tehdä itse:

1. Alkoholiton

Kuumenna pienessä kattilassa kuohuviini (ja sokeri) kiehumispisteeseen, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kuuman kuohuviinin joukkoon. Ota pois liedestä ja anna vähäsen jäähtyä välillä sekoitellen. Kaada laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

20170612-151232.jpg

2. Alkoholillinen

Kuumenna pienessä kattilassa noin 2 rkl kuohuviiniä (ja sokeri) kiehumispisteeseen, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kuohuviinitilkan joukkoon. Ota pois liedeltä ja annan vähäsen jäähtyä välillä sekoitellen. Kaada joukkoon loppu kuohuviini koko ajan sekoittaen, kaada laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

20170612-151248.jpg

Kun hyytelö on hyytynyt, pinnalle voi ripotella koristeeksi vielä muutaman marjan. Sitten vain tarjolle :) Tämä kylmä ja raikas herkku sopii hyvin keveäksi jälkiruoaksi, mutta miksei sitä voisi jossakin kekkereissä tarjota vaikka alkumaljan sijaan!