Olen aivan hullaantunut suurista, sammakonvihreistä vesimeloneista. Niitä myydään kokonaisina, ja sisältä ne ovat hehkuvanpunaisia ja uskomattoman makeita ja meheviä! Olen syönyt vesimelonia sellaisenaan, tehnyt smoothieta, pilkkonut salaattiin ja herkutellut hedelmäsalaatissa. Näin jossain mainoksessa makean vesimelonipitsan, jossa oli kai kermavaahtoa ja erilaisia tuoreita hedelmiä päällä. Tuunasin ideasta suolaisenmakean vesimelonipitsan, joka on kuin salaatti uudenlaisessa muodossa.

DSC_0783.jpg

Vesimeloni on luonnollisesti "pitsapohja", jonka päälle tulevat täytteet. Ripottelin päälle kevätsipulia (miten se voi enää tähän aikaan vuodesta olla kevätsipulia..?) ja murensin vuohenjuustoa. Lisäksi tein pestoa, josta jää tämän pitsan teosta mukavasti pastakastike tai lisäke vaikka lohelle :)

Pestoon tarvitaan tuuhea nippu basilikaa,

DSC_0763.jpg

kourallinen paahdettuja saksanpähkinöitä ("oikeasti" pinjansiemeniä),

DSC_0765.jpg

sekä samanmoinen kourallinen voimakasta, kohtuullisen kovaa juustoa.

DSC_0767.jpg

Minun käyttämäni juusto on jotain hollantilaista puolikovaa juustoa, ehkä jotain sukua cheddarille? Sain sen lahjaksi, ja lahjan antaja oli ostanut sen savonlinnalaisilta markkinoilta. Herkullista juusto joka tapauksessa on ;)

Nämä ainekset ja lisäksi oliiviöljyä, valkosipulia ja mustapippuria surautetaan sauvasekoittimella tasaisehkoksi tahnaksi, jonka paksuutta voi säädellä öljyn määrällä. Minä tein hyvin paksua pestoa tällä kertaa, koska halusin, että se pysyisi nokareina pinkin pitsani päällä.

DSC_0776.jpg

Ja koska pitsaan ei tosiaan mene koko purkillinen, laitoin lopulle kannen päälle ja sujautin pakkaseen. Siellä pesto säilyy parikin kuukautta, ja sen voi käyttää sinä päivänä, kun ei keksi mitään ruokalajia mutta sielu kaipaa jotakin hellivää :)

DSC_0769.jpg

Kaksi lopputulosta yhdellä valmistelulla - ihanaa! Pitsan täytteitä voi varioida aivan oman mielensä mukaan, ja mietin jo tapani mukaan, että seuraavalle slicelle saattaisin laittaa sinihomejuustoa, ehkä viikunaa ja aivan takuulla mustaa balsamicoa. Erilaiset makean ja suolaisen yhdistelmät ovat vain niiin koukuttavia!

DSC_0784.jpg

Tässä frutti di maassa maistuu pähkinäinen ja yrttinen pesto, suolainen ja kermainen vuohenjuusto sekä raikas sipuli yhdessä makean vesimelonin kanssa. Salaatti ei ehkä sievemmäksi osaa muuttua.

DSC_0777.jpg

Ja tämä on myös helppo jakaa ja syödä - jälleen kerran sopivaa evästä olympiaruudun ääreen :)