Toisinaan on kiva tuoda hieman juhlaa arjenkin keskelle, ja tänään iltapala on vähän muuta kuin tavallinen voileipä tai jugurtti... Timjamia kasvaa edelleen kesän jäljiltä valtaisa puska, joten ajatus lähti syntymään oikeastaan timjamin ympärille. Annoksessa on timjami-voikastiketta, kampasimpukoita ja patonkia.

IMG_1039-normal.jpg

Hieman fancysta maineestaan (ainakin minulla on sellainen mielikuva) huolimatta kampasimpukat kastikkeineen on todella nopea ja helppo ruoka, joka sopii esimerkiksi alkupalaksi tai - kuten tänään - herkutteluiltapalaksi.

Pannulla sulatetaan ja kuumennetaan noin 25 grammaa voita, johon laitetaan pieneksi hienonnettu valkosipulin kynsi ja noin ruokalusikallinen tuoretta timjamia.

IMG_1034-normal.jpg

Tässä vaiheessa tuoksu on aivan huumaava, ja toivoisin, että se välittyisi ruudun lävitse myös jokaiselle, joka tätä lukee :) Kun sipuli ja timjami ovat saaneet muhia hetken voissa, pannulle lisätään tietenkin kampasimpukat. En tiedä saisiko Suomessa jostain tuoreita, mutta nämä ovat pakasteita, jotka sulivat noin puoli tuntia kylmässä vedessä lilluen.

IMG_1036-normal.jpg

Kampasimpukat tarvitsevat todella lyhyen paistoajan, noin minuutin kummaltakin puolelta. Minusta ne saavat saada hieman väriä, ja myös pyörittelin niitä kastikkeessa, jotta kaikki ihanat maut imeytyisivät simpukoihin. Juuri ennen levyn sammuttamista ripottelin simpukoiden päälle hieman suolaa ja mustapippuria.

IMG_1038-normal.jpg

Sen jälkeen simpukat lautaselle, kastiketta päälle ja muutama viipale vaaleaa patonkia sivuun, jotta herkullista kastiketta ei vain jää pisaraakaan nautiskelematta ;)

IMG_1040-normal.jpg

Ahh, la vie est belle, helppoa ja herkullista :)