Ensin oli hurjan kovat pakkaset, ja kun ne hellittivät, tilalle tuli hyytävä viima ja ankara lumituisku. Kumpikaan sää ei kutsunut minua erityisesti ulkoilemaan, vaan vietin kernaasti aikaa sisällä erilaisten kotipuuhien parissa. Puuhakas kotipäivä on ihana aloittaa rauhaisalla aamupalalla, joka lämmittää sisältä ja ulkoa. Teepannu siis kiehumaan ja puurokattila tulille.

DSC_0330.jpg

En kuulu niihin ihmisiin, joita olisi lapsuudessa pakkosyötetty puurolla joka aamu, joten minusta erilaiset puurot ovat ihania. Ruis-puolukkapuuroa, tattaripuuroa, mannapuuroa, vispipuuroa herukoista tai puolukoista... Ja tietenkin vatsaa hellivää kaurapuuroa, jonka keitän aina osittain veteen ja osittain maitoon ja jota täydennän neljän viljan leseillä. Lisään puuroon usein myös erilaisia hedelmiä tai pähkinöitä, ja tässä viikonlopun herkkupuurossa on hieman hasselpähkinärouhetta tuomassa toisaalta rouheaa rakennetta ja toisaalta pähkinäistä makua.

Aamupuuro (2 annosta)

3 dl vettä

2 dl kevytmaitoa

1,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl neljän viljan leseitä

2 rkl hasselpähkinärouhetta

0,5 tl suolaa

+ manteleita ja kuivattuja aprikooseja.

Pähkinärouheen lisäksi puuron päällä on karkeasti rouhittuja manteleita sekä auringon lailla loistavia aprikooseja, jotka tuovat sekä väriä että vitamiineja lautaselle :)

DSC_0332.jpg

Teemukissa on appelsiinilla maustettua valkoista teetä, joten tällä aamupalalla saa takuulla itsensä virkeäksi ja iloiseksi olipa ulkona sitten millainen talvisää tahansa!