Metsästä löytyy vieläkin ihania kantarelleja!
Tein kullankeltaisista aarteista kantarellipiirakkaa, joka on niin ruokaisaa, että käy mainiosti lounaaksi. Ensin sienet höyrytetään kuumalla ja kuivalla pannulla, jotta niistä irtoaa ylimääräinen neste.
Kun sienet on esikäsitelty, ne paistetaan voissa yhdessä pienityn sipulin kanssa.
Kun täyte on tuloillaan, tehdään pohja, joka on maailman helpoin: Kuivat aineet sekoitetaan keskenään suoraan piirakkavuoassa, ja joukkoon lisätään vesi ja öljy, jotta saadaan kiinteä taikina. Pohjaa esipaistetaan 200 asteessa noin 12 minuuttia, jotta se kypsyy ja saa hieman paistoväriä.
Sieni-sipuliseos kaadetaan pohjan päälle.
Ja pinnalle kaadetaan ruokakermasta, kananmunista ja juustoraasteesta tehty täyte, joka vielä viimeistellään ruohosipulisilpulla ja juustoraasteella.
Piirakkaa kannattaa paistaa vähintään uunin keskitasolla, jotta hyytymisen lisäksi täyte saa kauniin värin. Asteita saa olla edelleen 200 ja aikaa noin 20 minuuttia.
Piirakka olisi tällaisenaankin loistava lounas, mutta minä tein lisäksi tomaatista ja ruohosipulista hieman salaattia, jotta täyteläinen piirakka saa rinnalleen jotain raikasta.
Piirakkaan saa laittaa rohkeasti mausteita ja suolaa, koska sienet itsessään ovat mietoja, Mitään kovin voimakkaita makuja en ehkä kuitenkaan laittaisi, jotta sienten oma maku ei peity. Tässä on vain suolaa ja mustapippuria sekä aavistus raastettua muskottipähkinää. Toimii!
Kantarellipiirakka
Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
0,75-1 dl kylmää vettä
Täyte
2,5 dl esikäsiteltyjä kantarelleja
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta (noin 1 dl täytteeseen, loput pinnalle)
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
noin 0,5 dl ruohosipulia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.