Ihanaa, viikonloppu! Ja viikonlopun mukana tulevat myös ihanat viikonloppuherkut, kuten nämä falafelpihvihampurilaiset, jotka on kasattu pehmeän briossisämpylän sisään.

DSC_0224.jpg

Hamppareiden teko alkaa briossisämpylöiden teolle, ja ne voi tehdä vaikka samana aamuna TAI kylmäkohottaa taikinaa vuorokauden, jolloin vain paistaminen jää muiden valmistelujen oheen ja pöytään saa lämpimät sämpylät. Ohjeen löydät täältä: 

https://reseptinjahellanvalista.vuodatus.net/lue/2016/05/briossisampylat-ihana-aamupala-jonka-teko-kannattaa-aloittaa-jo-illalla 

Sämpylöiden paistuessa (tai odottaessa jo valmiina) on hyvä valmistaa seuraavaksi falafelpihvit, jotta ne saa uuniin – kyllä, nämä valmistuvat kädenkäänteissä uunissa, eikä kiehuvan öljyn kanssa tarvitse pelata – ja muut valmistelut voi tehdä pihvien paistuessa. Pihvitaikinaa varten tarvitaan:

1 tlk kikherneitä

2 rkl vehnäjauhoja

puolikas nippu korianteria

3 rkl oliiviöljyä

tilkka vettä (jotta rakenteesta tulee riittävän notkea)

1 pieni puansipuli hienonnettuna

1 valkosipulin kynsi

0,5 tl juustokuminaa

0,5 tl suolaa

1–2 sentin pala punaista chiliä hienonnettuna.

Valutetut ja huuhdellut kikherneet, vehnäjauhot, korianteri, öljy ja pikkuhiljaa lisäten vesi laitetaan blenderiin tai ajetaan sauvasekoittimella tasaiseksi, vihreäksi tahnaksi. Tahnaan sekoitetaan lusikalla tai puuhaarukalla muut ainekset, ja massasta otetaan ruokalusikalla kymmenen tasakokoista nökärettä. Nökäreet laitetaan uunipellille ja niistä muotoillaan käsin noin puolen sentin paksuisia pihvejä. 

Pihvejä paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia, ja paiston puolivälissä pihvit voi kääntää, jotta ne saavat hieman paistoväriä kummallekin puolelle. Uunissa ei luonnollisestikaan saa parilan tai uppopaistamisen kaltaista tummanruskeaa paistopintaa, mutta koska pihvi menee kuitenkin muiden täytteiden ja sämpylänpuolikkaiden väliin, ei se niin haittaa.

Pihvien paistumisen aikana ehtii laittaa punasipulirenkaat karamellisoitumaan voin ja tumman siirapin kanssa paistinpannulle, repiä salaatinlehdet, pilkkoa tomaattia, sekoittaa jugurtista dippi sekä varata ketsuppia, barbequekastiketta, suolakurkkuja ja juustoa.

DSC_0226.jpg

Koska hampurilaisessa on niin paljon kaikkea (liian paljon hyvvee on ihanoo! <3), lisukkeena on vain simppeli vihreä salaatti, jossa on jäävuorisalaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaatti ja hitusen fetajuustoa. 

Vielä kun saisin jälkiruoaksi juustokakkua, voisin hyvinkin kuvitella olevani Amerikassa! Kyllä kotitekoinen ruoka vain on hyvää :)