Päivällä oli tuskastuttavan kuuma, mutta nyt lempeässä ilta-auringossa on täydellinen hetki nauttia jäätelöä. Ja suloisesti eriparilautasilta, mutta ei juuri hidasta tahtia.

20140604_191359%5B1%5D-normal.jpg

Homma alkoi aamulla neljän kulhon taktiikalla. Yhteen ja isoimpaan kulhoon 3 keltuaista, keskikokoiseen 3 valkuaista ja pienimpään 2 desiä kermaa. Lisäksi pieneen kulhoon sekoitetaan 2 ruokalusikallista glukoosisiirappia, reilu puoli desiä (60 milliä) seljankukkamehutiivistettä ja teelusikallinen sitruunankuorta.

Valkuaiset tarvitsevat vatkautuakseen puhtaat työkalut, joten ensin ne vaahdoksi, johon lisätään 60 grammaa sokeria. Samoilla vatkuttimilla vaahdotetaan keltuaiset vaahdoksi. Sen jälkeen välineet täytyy pestä, jotta kerman saa vaahdoksi. Tai sitten voi toki treenata habaa ja vatkata käsin ;)

20140604_140751%5B1%5D-normal.jpg

Kerman vatkaamisen jälkeenkään vatkuttimia ei tarvitse pestä, vaan samalla seisomalla voi vatkata siirappi-sitruuna-seljankukkanesteen keltuaisvaahtoon. Sen jälkeen kermavaahto ja valkuaisvaahto käännellään varovasti sekaan ja voila, jäätelömassa on valmista :)

20140604_141412%5B1%5D-normal.jpg

Eikun massa pakastimeen ja neljän tunnin kuluttua kulhossa on valmista, ihanan kuohkeaa jäätelöä :) Seljankukka on verrattain uusi tuttavuus itselleni, ja taas kerran postaukseni kuninkaaksi pääsee mikäs mukaan kuin Ikea! Ikeasta löytyi puolen litran pulloissa seljankukkamehutiivistettä, jota siis tässäkin reseptissä on käytetty. Osaltaan tämän reseptin kokeiluun innosti myös Yorkshiren reissu, koska siellä seljankukkaa kasvoi luontaisesti siellä sun täällä.

20140601_130246-normal.jpg