Olen aivan hullaantunut väreihin! Olen tehnyt violetinpurppuraa punajuurikeittoa, hehkuvan oranssia porkkana-bataattikeittoa ja nyt sammaleen ja loppukesän koivunlehtien vihreää henkivää parsakaalikeittoa, jossa maistuu häivähdys sitruunaa. Keitto valmistuu valehtelematta viidessätoista minuutissa ja on takuulla pullollaan hyviä hiven- ja kivennäisaineita!
Kattilaan laitetaan kuumentumaan tilkka oliiviöljyä, jossa kuullotetaan pari valkosipulin kynttä ja noin 15 sentin mittainen pätkä purjosipulia.
Sekaan pilkotaan noin 800 grammaa parsakaalia, ja siitä voi kukintojen lisäksi käyttää puisevammatkin varret, kunhan pilkkoo ne riittävän pieneksi. Kattilaan kaadetaan sen verran kuumaa vettä, että parsakaalit peittyvät vedellä, ja sekaan laitetaan kasvisliemikuutio. Keitto saa kiehua noin 15 minuuttia, jonka jälkeen parsakaalit ovat pehmeitä ja valmiita sauvasekoittimella surautettavaksi.
Kun keitto on tasaista, se maustetaan sitruunankuorella ja -mehulla, valkopippurilla sekä soijalla, joka antaa hieman lisää suolaisuutta ja täyteläisyyttä. Jos käyttää kaksi kasvisliemikuutiota, soijaa tuskin tarvitsee erikseen lisätä.
Keitto maistuu hyvältä sellaisenaankin, mutta erilaiset pähkinät ja siemenet tai oma herkkuni sinihomejuusto antavat sille vielä aivan uuden puhdin!
Ihanan syksyistä ja lämmittävää – ja ilo kaikille aisteille!
Sitruunalla maustettu parsakaalikeitto
tilkka oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
noin 15 cm purjoa
noin 800 g (3–4) parsakaalia
noin 8 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 sitruunan mehu + noin 1/3 hedelmän kuori
valkopippuria
suolaa / soijaa.
Ja huomenna vihreä pääruoka saa seuralaisekseen vihreän jälkiruoan, jonka yksi olennainen ainesosa on kuvassa...
Osaatko arvata, mitä tuleman pitää?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.