IMG_1863.jpg

Eikö kuvan leipä näytäkin herkulliselta? Rapea kuori, pehmeä sisus, runsaasti erilaisia jauhoja, leseitä ja siemeniä, jotka tuovat rakennetta ja isosti makua. Kuulostaa siltä, että tekeminen vaatii paljon aikaa ja viitseliäisyyttä (kuten leivän teko yleensäkin...) Mutta ei, tämä on maailman helpoin leipä. Nimittäin Kenkäveron tee se itse -leipä, joka muuten on mainio lahjaidea keittiöelämään vasta tutustuvalle ystävälle ;)

IMG_1854.jpg

Leipätarvikkeet on vettä lukuun ottamatta pussissa, joka puolestaan on pienessä puisessa paistovuoassa, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kaikki on siis valmiina!

Ohje 1+30+60 = sekoita kuiva-aineita +45-asteisen veden kanssa 1 minuuttia, anna kohota 30 minuuttia, paista 60 minuuttia. Voila! Uunituoretta, lämmintä leipää tarjolla. Kätevää.

Sekoituksen jälkeen vuokaan.

IMG_1856.jpg

Sitten kohoamaan.

IMG_1859.jpg

Puolen tunnin kohotuksen jälkeen näytti tältä, eli taikina kohosi todella hyvin. Vaikka leipä tuntuu pieneltä, se todella vaati tunnin paistamisen 200-asteisen uunin keskitasolla.

Leipään muodostui paistettaessa niin sanottu kohokuori, eli kuori irtosi muusta leivästä, mikä luonnollisesti vaikeuttaa leikkaamista. Muutoin rakenne oli todella miellyttävä, ja siemenistä erityistä plussaa.

IMG_1864.jpg

Siemenet antavat luonnollisesti myös makua, ja erilaisten jauhojen ja leseiden yhdistelmä maistui todella hyvältä. Ainoa miinus oli suolaisuus. Pakkauksen ainesosaluettelossa ei mainita suolapitoisuutta eikä varoiteta voimakassuolaisuudesta, mutta minun makuuni leipuri (eli tässä tapauksessa kuiva-aineiden yhdistäjä) oli tainnut olla hieman liian rakastunut... Herkutteluleipänä silti kaiken kaikkiaan onnistunut.