Törmäsin Instagramissa @hsruoan kuvaan Pretzel-blondieisista, jotka saivat kulinaristiset intohimoni laukkaamaan villinä. Inspiroituneena tein valkosuklaa-pretzelblondiineja, jotka ovat tahmeansitkeän blondies-leivonnaisen ja rapean cookien syntisen hyvä yhteensulautuma. Suolaista ja makeaa, paahtunutta ja vaniljaista, tahmeaa ja rapsakkaa - vastustamatonta!

DSC_0408.jpg

Valkosuklaa-pretzelblondiinit

1,5 dl sulaa margariinia

3 dl fariinisokeria

1 dl sirosokeria

2 kananmunaa

2 tl vanilja-aromia

6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl merisuolaa

150 g valkosuklaata

2,5 dl pretzeleitä.

Vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekoitetaan yhdessä kulhossa keskenään, ja toisessa vatkataan sähkövatkaimella sula rasva ja sokerit. Fariinisokeri on sen verran karkeaa, että se ei liukene aivan tasaiseksi, mutta sen maku on niin ihanan paahtunut, että se on aivan ehdoton ainesosa tässä reseptissä!

Seuraavaksi taikinaan lisätään kananmunat ja vanilja-aromi voimakkaasti vatkaten. Lopuksi lisätään kuivat aineet ja viimeisenä tasaiseksi sekoitettuun taikinaan rouhitut valkosuklaa ja pretzelit.

DSC_0391.jpg

Taikina on paksua ja kovaa, joten isojen (lue: herkullisten) sattumien sekoittaminen on hieman työlästä mutta ehdottomasti vaivan väärti ;) Valmis taikina painellaan noin 20x30-kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laitetaan 180 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Blondiinin pinnan voi koristella kokonaisilla pretzeleillä ja aavistuksella merisuolaa vielä ennen uuniin laittamista, jotta ulos tulee vaaleanruskeaksi paistunut kaunokainen.

DSC_0399.jpg

Reilunkokoisiksi jätetyt suklaapalat ovat sulaneet ihanasti taikinan sisään, ja napakan taikinan ansiosta pretzelit ovat pysyneet rapeina. Päälle ripoteltu merisuolaa tuntuu kielellä ensimmäisenä, kun blondiinia haukkaa, ja suolaisen ja makean liitto vain kerrassaan toimii!

DSC_0402.jpg

Leivonnaisen sisus on aavistuksen tahmea ja sitkeä, mutta samanaikaisesti reunat ovat rapeat kuin amerikkalaisissa cookieissa. Koukuttavaa kun samassa suupalassa on erilaisia rakenteita.

DSC_0413.jpg

Saattaa joutua vaikka ottamaan toisenkin palan...

DSC_0410.jpg