Syöntibanaanin tulee olla kiinteä, napakka ja kuoreltaan mieluusti jopa hieman vihertävä. Välillä tulee kuitenkin ylilyöntejä chiquita-tiskillä, ja ylimääräiset banaanit jäävät kulhoon ruskettumaan ja pehmenemään. Tämä herkullisen mehevä banaanikakku on oiva tapa käyttää ylikypsät banaanit.

banaanikakku.jpg

Banaanikakku

200 g margariinia

2 dl sirosokeria

3 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kookoshiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 ylikypsää banaania

Rasva ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi ja joukkoon lisätään kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sen jälkeen taikinaan lisätään vuorotellen muussattua banaania ja keskenään sekoitettuja jauhoja. Kookoshiutaleiden sijaan voi käyttää pelkkää vehnäjauhoa, mutta karkeampi rakenne auttaa antamaan muutoin hyvin tiiviille kakulle hieman ilmavuutta.

Kakkua paistetaan melko pitkä aika, 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai jopa vielä pidempään, jotta sisuskin kypsyy kunnolla. Minä käytin paistamiseen rengasvuokaa, jonka voitelin ja jauhotin korppujauhoille, ja kakku irtosi jäähtyneenä oikein kiltisti.

banaanikakku2.jpg

Kakku vain paranee vanhetessaan, kun maut tasaantuvat, joten tämä kakku saisi mieluusti odottaa vaikka pari päivää ennen syömistä. Meillä sellainen ei kuitenkaan tule kuuloonkaan, vaan kakku hävisi pöydästä alta aikayksikön!

banaanikakku3.jpg

Ihanan mussukkaa ja karamellisoituneen banaanin makuista!

PS. Nutellan levittäminen kakkupalan päälle ei ollut ollenkaan paha idea; suklaa ja banaani ovat aika muikea pari! :)