Kroatiassa liki jokaisella ruokalistalla oli tarjolla tomaatti-mozzarellasalaattia. Värähdin joka kerta ruokalajin nimen nähdessäni, sillä söin kyseistä salaattia viisi vuotta sitten Roomassa niin paljon, etten ole kyennyt syömään mozzarellaa ollenkaan.

Nyt kuitenkin alkoi tuntua siltä, että ihanan maukkaiden tomaattien ja oman yrttitarhan basilikan kanssa mietoa, valkoinen juusto voisikin maistua aika hyvältä... Ja siitä se ajatus sitten lähti ;) Tänään siis iltapalaksi: tomaattia, basilikaa ja, kyllä vain, buffalomozzarellaa. Ripaus suolaa ja pieni loraus oliiviöljyä päälle, ja sehän maistuu oikein mainiolta. Ehkä voin pikkuhiljaa alkaa harkita toista Italian matkaa, nyt kun entisistä ruokatraumoista on toinnuttu... ;)

20140426_163820-normal.jpg

Lisää Etelä-Eurooppalaista tunnelmaa iltaan tuo Hugo, jota muun muassa Etiketti-lehti (2/2014) luonnehtii Italian Mojitoksi. Nautin elämäni ensimmäisen Hugon viime viikolla, ja siihen tuli kuohuviiniä, seljankukkasiirappia, sitruunamelissaa ja jäitä.

hugo-normal.jpg

Omaan versiooni tuli osin raaka-aineiden saatavuuden ja osin omien mieltymysteni takia seljankukkaviiniä (peräisin Aidensfieldistä - liekö Ginan tekemää...?), sitruunakivennäisvettä, minttua ja tietenkin jäitä.

20140709_192654%5B1%5D-normal.jpg

Ihanan raikas hellepäivän mieto janojuoma, jossa maistuu makea seljankukka, raikas minttu ja kepeä sitruuna :)