Kun jokin raaka-aine on sesongissa ja oikein innostun siitä, saatan tehdä lyhyen ajan sisällä useita erilaisia ruokia ja leivonnaisia, jonka päätähtenä loistaa aina samainen herkku - enkä silti kyllästy vaan päinvastoin janoan lisää. Tällä kertaa tein helpon raparperipaistoksen, jossa napakat raparperit verhoutuvat cashewpähkinöistä ja kaurahiutaleista tehtyyn kuoreen,

DSC_0517.jpg

Ajattelin hemmotella siivouspäivän jälkeen itseäni, ja tein Kermansaven kulhollisen ihanuutta vain itselleni.. Pilkoin yhden ohuehkon varren raparperia (uuninkestävän) kulhon pohjalle ja lorautin päälle ruokalusikallisen juoksevaa hunajaa.

DSC_0509.jpg

Päälle tulevaa muruseosta varten pilkoin ensin pienen kourallisen pähkinöitä. Sekoitin karkeasti rouhitut pähkinät kaurahiutaleisiin (ehkä noin 1-1,5 dl), laitoin sekaan ruokalusikallisen sokeria ja sekä noin 15 grammaa kylmää voita, jonka avulla nypin kaikista aineksista muruseoksen, jonka kaadoin raparperien peitoksi.

DSC_0511.jpg

Koska annos on pieni, se ei tarvitse kovin pitkää paistoaikaa mutta kuitenkin sen verran, että kaura ja pähkinät paahtuvat ja raparperi pehmenee mukavasti. Hilloa tai "muhjua" siitä ei ole tarkoitus muhentaa. Uuni saa olla ensin hetken yli 200 astetta, jotta pinta saa kauniin värin. Sen jälkeen lämpötilan voi laskea 175 asteeseen, jossa paistos saa paistua noin 15-20 minuuttia.

Kun paistos on jäähtynyt sen verran, että kulhon voi ottaa syliin parvekkeella nojatuolissa nautittavaksi , se on juuri täydellistä. Minä pilkoin päälle vielä tuoreita Suonenjoen mansikoita (ah, tiedän jo mikä raaka-aine on seuraava päähänpinttymäni! <3) ja lusikoin paksua, ihanaa kreikkalaista jugurttia.

DSC_0515.jpg

En tiedä, voiko paremmasta olla väliä? Kirpsakat, napakat raparperipalat yhdessä paahtuneen viljaisan ja pähkinäisen muruseoksen kanssa ja suuhun viimeiseksi jäävä täyteläisyys kreikkalaisesta jugurtista. Ja ne mansikat! 

DSC_0516.jpg