Suljin tänään viimeistä kertaa nykyisen työpaikkani oven, ja halusin hieman kestitä työtovereitani ennen lähtöäni. Tein kesäistä kuningatar-valkosuklaakakkua, jossa on raikkaita marjoja, häivähdys sitrusta ja ennen kaikkea runsaasti makeaa ja runsasta valkosuklaaganachea.

 

Tein kakun vaiheittain kolmena eri päivänä: Tiistaina tein ensin ganachen, koska sen täytyy paksuuntua ja tekeytyä jääkaapissa yön yli. Rouhin siis vaatimattomasti 600 grammaa (kyllä!) valkosuklaata...

DSC_0635.jpg

ja kuumensin teflonkattilassa puoli litraa vispikermaa niin, ettei kerma kuitenkaan kiehu. Kaadoin kuuman kerman suklaarouheen päälle ja annoin olla pari minuuttia aloillaan, kunnes työnsin sekaan puuharukan ja aloitin sekoittamisen. Ja sekoittaa saikin ihan hyvin tovin, ennen kuin suklaa ja kerma suostuivat sulautumaan toisiinsa silkkiseksi, juoksevaksi massaksi.

DSC_0637.jpg

Massa on vielä tässä vaiheessa epäilyttävän keltaista, ikään kuin sitruunakiisseliä, mutta vietettyään vuorokauden jääkaapissa ja oltuaan noin minuutin sähkövatkaimen käsittelyssä massa muuttuu luonnovalkoiseksi, paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, joka tuoksuu taivaalliselta valkosuklaalta! :)

DSC_0641.jpg

Eli keskiviikon työvaihe alkoi suklaakerman vaahdottamisella. Kun vaahto oli valmiina jääkaapissa, aloin tehdä kakun pohjaa, joka on juustokakuille tyypillinen keksipohja. Murensin 300 grammaa suklaa-pähkinäcookieita ja kaadoin joukkoon 40 grammaa sulaa voita, jotta sain aikaan kostean keksimössön. Silottelin mössön lusikalla irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, ja suklaisista kekseistä tuli aivan ihanan tasainen ja helposti käsiteltävä pohja!

DSC_0640.jpg

Pohjan päälle levitin 2 ruokalusikallista lemon curdia ja reilut kouralliset sekä vadelmia että mustikoita.

DSC_0643.jpg

Ja reilulla kourallisella todella tarkoitan reilua - marjoja saa olla antelias kerros, jotta se tasapainottaa valkosuklaapäällisen makeutta.

DSC_0644.jpg

Marjojen päälle tulee siis valkosuklaaganache, joka on tähän asti ollut jääkaapissa, jotta se pysyy kylmänä. Minä käytin tavallista nuolijaa ganachen levittämiseen, ja levitin suklaatäytettä myös keksireunojen yli, koska muuten täytettä tuntui olevan suhteettoman paljon. 

DSC_0649.jpg

Noin 1/6 täytteestä jätin levittämättä ja laitoin pursotinpussiin, jotta sain tehtyä hieman koristeita pintaan. Pieni osa täytteestä jäi silti käyttämättä, ja se maistui tuoreiden kuningatarmarjojen kanssa aika herkulliselta ;) 

DSC_0651.jpg

Tässä vaiheessa kakku sai taas mennä vuorokaudeksi jääkaappiin, ja loput koristeet se sai ylleen tarjoilua edeltävänä iltana: vadelmia, mustikoita, sokerikoristekukkia ja sokerihelmiä.

DSC_0655.jpg

Tavoittelin keveää ja kesäistä ulkonäköä, ja mielestäni onnistuin aika kivasti. Yleensä pidän "vähemmän on enemmän" -tyylistä, ja ajattelin ensin jättää tämän valkosuklaapinnalle, mutta nyt jälkikäteen olen tyytyväinen, että ryhdyin koristelemaan :)

DSC_0657.jpg

Marjat sitä paitsi paljastavat jo hieman, mitä vaalean suklaakuorrutuksen alta löytyy, joten siinäkin mielessä ne ovat kiva koriste. Toki luonnonkukat olisivat aivan omaa luokkaansa, mutta en uskaltanut ottaa riskiä, että myrkytän koko työyhteisöni ;) 

DSC_0656.jpg

Siispä sokerista muotoiltuja kukkia tällä kertaa, ja herttaisen näköisiä nekin ovat.

DSC_0652.jpg

Jos joku työkavereistani sattuu lukemaan tätä, kiitän teitä vielä tätäkin kautta ihanasta ajasta. Ja teitä kaikkia muita kehotan kiittämään mukavia kollegoitanne vaikka tällaisella kesäkakulla :)