Viime hetken valmistelut on saatu päätökseen! Aleksanteri pilkkoontui sievästi kuin unelma, kun leivos sai temperoitua huoneenlämmössä noin vartin, minkä jälkeen kastelin sahalaitaisen veitsen kylmässä vedessä. Toimii!
Täytekakku sai kuorrutuksekseen marsipaania, jota olin etukäteen hankkinut keltaista ja punaista. Värit eivät siis paljasta mitään kakun limettisistä ja päärynäisistä mauista, mutta ne sopivat paremmin kahvipöytään ja omat enemmän minun näköiseni kuin esim vihreä ;)
Ensin kaulitsin keltaisen massan tomusokeria apuna käyttäen sopivan kokoiseksi eli halkaisijaltaan 22 senttiä plus noin kymmenen senttiä, jotta kuorrute laskeutuu myös hieman kakkujen reunoille.
Seuraavaksi kaulitsin punaisen massan noin 10 senttiä leveäksi ja 70 senttiä pitkäksi kaistaleeksi, josta tein kakun reunat.
Lopuksi muotoilin ylijääneestä massasta ruusuja siten, että pyörittelin massasta 3-5 erikokoista palleroa, jotka litistin kaulimella ja rutistelin kerros kerroksen joltakin, jota kaukaa katsottuna etäisesti muistuttaa ruusun terälehteä ;)
Loput viimeistelyt, kuten punaisen reunan tasoittelu ja keltaisen nauhan tekeminen kakun alareunaan, jäivät aivan viime tippaan, joten kuvaa lopputuloksesta luvassa seuraavassa osassa.. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.